Почетна / Микс / Зимски спортови

Фројнд нови светски првак у ски скоковима

Немачки ски скакач Зеверин Фројнд освојио је златну медаљу на Светском првенству у шведском Фалуну, док се на другом степенику победничког постоља нашао Аустријанац Грегор Шлирензауер, а бронзаним одличјем окитио се Норвежанин Руне Велта
ФОТО: АП

Немац је до прве златне медаље у каријери у индивидуалној конкуренцији дошао скоковима од 134 и 135,5 метара, односно са 268,7 поена.

Он је скоком у другој серији поставио нови рекорд скаконице у Фалуну, дан пошто је Руне Велта у квалфикацијама скочио 135 метара.

Шлирензауер је после прве серије и скока од 128 метара био на трећем месту, али је у другој скочио два метара више, што му је било довољно да напредује за једно место и дође до четврте медаље са светских првенстава. Аустријанац је освојио укупно 246,4 бода.

Трећепласирани Велта, који је после прве серије био на осомом месту, освојио је три бода мање од Шлиренцауера, скоковима од 126,5 и 128,5 метара.

Четврто место заузео је Словенац Петер Превц са 241,8 поена, а пети је био Аустријанац Штефан Крафт, који је имао 4,1 бод мање.

На Светском првенству у Фалуну ће у суботу од 17.00 одржати такмичење у тимским скоковима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.