Почетна / Микс / Зимски спортови

Игњатовић заузела 26. место у слалому, Стевовић заузео 46. место у супервелеслалому, Вукићевић без пласмана, Растић 68. на 15 километара слободним стилом

Српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 26. место у слалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу
ФОТО: ОКС

Игњатовић је трку завршила на 26. месту резултатом 1:43,48 минута и кроз циљ је прошла са 4,85 секунди заостатка за победницом Швеђанком Фридом Хансдотер.

"У другој вожњи сам се максимално потрудила и стварно  сам хтела да нападнем колико год је било могуће. Добро сам скијала до другог пролаза где сам имала велику предност, али у делу где је превој пред равнину и где стварно треба имати максимално добру линију и позицију, остала сам мало позади и ту изгубила више од секунде", рекла је Игњатовић пренео је Олимпијски комитет Србије.

Игњатовић је навела да је задовољна пласманом међу 30 најбољих.

"Нисам ни задовољна, али ни незадовољна јер сам се стварно потрудила да покажем добро скијање. За мене је бити међу првих 30 у свету из мале Србије, која је за сад у скијању на ниском нивоу, одлично.  Сада ћу се добро одморити јер једва чекам алпску комбинацију где мислим да могу да будем много боље пласирана", додала је она.

Другопласирана после прве серије, Хансдотер је освојила злато резултатом 1:38,63 минута.

Швајцаркиња Венди Холденер, која је била водећа после прве серије, освојила је сребро са 0,05 секунди заостатка, а бронзу је освојила Аустријанка Катарина Галхубер са 0,32 секунде заостатка за победницом.

Бранилац титуле Американка Микаела Шифрин заузела је четврто место са 0,40 секунди заостатка.

Стевовић заузео 46. место у супервелеслалому, Вукићевић без пласмана, злато Мајеру
Марко Стевовић заузео је данас 46. место у супервелеслалому, Марко Вукићевић није завршио трку, док је златну медаљу у тој дисциплини на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу освојио Аустријанац Матијас Мајер.
Стевовић је заузео 46. место резултатом 1:31,70 минута и био је за 7,26 секунди спорији од Мајера. Вукићевић није завршио трку.
"Као и сваки пут био сам јако узбуђен на старту јер се трудим да дам више него што могу. Не могу да кажем да је супервелеслалом моја дисциплина, али након алпске комбинације овде сам покушао да направим резултат. Стаза је била одлична, врло динамична и изазовна. Скокови и брзине су велике као на спусту, с тим да је велеслалом ближа техничким дисциплинама, тако да је требало одскијати добре заокрете", рекао је Стевовић, пренео је Олимпијски комитет Србије.
Он је додао да је желео да заврши трку.
"Многи су испали и било ми је у глави да желим да заршим трку, да се Србија појави у резултатима. Мислим да сам показао добро скијање, а коначно време је резултат  много  фактора који морају да се поклопе. Био бих задовољан мало мањим временским заостатком на крају, али мислим да је и ово сасвим солидно за моје прве Олимпијске игре", навео је Стевовић.
Мајер је победио резултатом 1:24,44 минута и прекинуо низ победа норвешких скијаша у тој дисциплини на Играма, који је почео 2002. године у Солт Лејк Ситију.
Сребрну медаљу освојио је Швајцарац Беат Фојц са заостатком од 0,13 секунди. То је његова друга медаља у Пјонгчангу, пошто је јуче освојио сребро у спусту.
Бранилац титуле Норвежанин Кјетил Јансруд освојио је бронзу са заостатком од 0,18 секунди за победником. То је његова пета олимпијска медаља у каријери, а друга у Пјонгчангу, након што је освојио бронзу у спусту. Норвежанин Аксел Лунд Свиндал заузео је пето место, после тријумфа у спусту.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Растић 68. у трци на 15 километара слободним стилом
Репрезентативац Србије у скијашком трчању Дамир Растић заузео је 68. место у трци на 15 километара слободним стилом на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Он је стазу прешао за 37:47,5 минута, уз заостатак од 4:03,6 минута за првопласираним.
"Било је одлично, задовољан сам. Добри временски услови, добра и брза стаза, скије у реду, ја сам био у елементу. Стаза је веома захтевна, тако да извуче максимум из такмичара и не дозвољава да чуваш снагу за касније. Након сваког успона који тражи да даш максимум од себе, долази низбрдица на којој мора добро да се пази и нема одмора", рекао је Растић после трке, пренео је Олимпијски комитет Србије.
Златну медаљу освојио је Швајцарац Дарио Колоња временом од 33:43,9 минута, сребро је припало 18,3 секунде споријем Симену Хегштаду Кругеру из Норвешке, а бронза Русу Денису Спицову са 23 секунде заостатка.
Колоњи је то четврто олимпијско злато, пошто је у Сочију пре четири године победио у класику на 15 километара и скијатлону на 30 километара, док је 2010. у Ванкуверу био најбољи на 15 километара слободно. Tрку на 15 километара слободним стилом завршило је 116 од укупно 119 тркача.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.