Почетна / Микс / Зимски спортови

Oрлови на СП у холеју стартују против Белгије

Наша репрезентација припремала се у Београду од 9. априла и одиграла је две контролне утакмице утакмице са Хрватском, у првој је тријумфовала 2:1, док је у реваншу поражена 3:5
ФОТО: И. Веселинов

Најбољи хокејаши Србије допутовали су у Тилбург где се од данас па до 29. априла одржава Светско првенство Друге дивизије групе А. Противници Орловима, осим домаћина Холандије, биће селекције Белгије, Аустралије, Кине и Исланда.

Наша репрезентација припремала се у Београду од 9. априла и одиграла је две контролне утакмице утакмице са Хрватском, у првој је тријумфовала 2:1, док је у реваншу поражена 3:5.

Нови селектор Канађанин Дејвид Уркухарт задовољан је обављеним послом:

- Искористили смо припреме на најбољи могући начин. Играчи су заиста пружали максимум на сваком тренингу и напредовали смо као тим из дана у дан. Очекујем да на Светском првенству покажемо завидан вољни моменат и велику борбеност и уколико тако буде мислим да добар пласман неће изостати.

На отварању леденог Мондијала данас вас чека Белгија (понедељак у 16.30)?

- С обзиром да је то прва утакмица претпостављам да ће бити доста емоција на обе стране. Међутим, морамо да останемо фокусирани на тактичка решења и на оно што непрекидно понављам, а то је да радна етика у сваком тренутку мора да буде на највишем нивоу. Такође, волео бих да моји изабраници уживају у томе што представљају своју земљу на овако великом такмичењу - објаснио је Уркухарт.

Новом селектору у стручном штабу помагаће Нил Блунден, Седерик Гудбо-Парент, Јовица Рус, Данило Вукотић, Вујичић Игор и Мариан Брадић.

Боје репрезентације Србије на шампионату браниће: Арсеније Ранковић и Југ Митић, бекoви: Иван Анић, Лука Вукићевић, Срђан Суботић, Немања Вучуревић, Марко Сретовић, Угљеша Новаковић, Доминик Црногорац, Виктор Ченгери, Андреј Цвик, Алекса Луковић, Реља Радосављевић, Павле Подунавац, Стефан Илић, Урош Бјелогрлић, Петар Новаковић, Никола Керезовић, Марко Бркушанин, Филип Мирковић, Мирко Ђумић и Роберт Сабадош.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.