Почетна / Микс / Зимски спортови

Тина шокирала: Све има свој крај, само кобасица има два

Власница два глобуса, после 15 година у светском купу, окончала каријеру
ФОТО: instagram/tina_weirather

Није било конференције за медије, ни гомиле букета цвећа и брисања суза. Из дневне собе своје куће, у ствари из самог срца карантина, Тина Вајратер, дугогодишња чланица снежног каравана Светског купа саопштила је одлуку да одлази у пензију.

- Све има свој крај. Само кобасица има два – нашалила се скијашица из Луксембурга, власница два мала Кристална глобуса.

- Да, сада сам пензионерка. Било је то сјајно путовање, незаборавна авантура. У Светском купу такмичим се већ 15 година. Не жалим ни за чим, све сам дала овом предивном спорту. И захвалан сам на свему што сам доживела и добила за узврат – истакла је 30-годишња Вајратер.

Објаснила је да је недавно пронашала списак жеља и циљева које је записала као клинка. Каже да их је готово све испунила. Током пребогате каријере постала је специјалиста за брзе дисциплине у којима је и освајала највише бодова.

На подијуме се попела 41 пут, прославила је девет тријумфа. У сезонама 2016/17 и 2017/18 освојила је  мале Кристалне глобусе у супервелеслалому. Власница је и две медаље на великим такмичењима. У олимпијском супервелеслалому 2018. освојила је одличје од бронзе као и сребро и на Светском првенству у Сент Морицу.

Потиче из познате скијашке породице. Њена мајка, чувена Хани Венцел, власница је два велика Кристална глобуса и била је двострука олимпијска шампионка. Отац Харти Вајратер такође се надметао у Светском куп и био планетарни првак, а тетка Андреа Венцел такође је освојила највеће парче кристала.

Она је ипак... Тина.

- Скије су биле моје најдраже играчке. Прихватила  сам чињеницу да су моји родитељи фантастични скијаши. То ме није оптерећивало, чак ми се и свидело, али данас ... Да, лепо је бити ја – нагласила је Тина

Вајратер није једина нова пензионерка на скијама...

Непосредно пре ње завршетак каријере најавили су Андре Мирер, Матс Олсон, Фриц Дофер, Нина Хавер-Лосет, а током сезоне растали смо се од Дастина Кука, Ане Древ, Тилен Дебелака и Петера Фила. Нажалост, ова листа вероватно још није комплетирана.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.