Почетна /

Журналов магазин у суботу: Све Звездине радости ове сезоне

И ове суботе у Журналовом магазину, број 75, спремили смо обиље материјала за вас. Овога пута Магазин је посвећен успесима црвено-беле породице, која се ове сезоне окитила бројним титулама
ФОТО: Архива Журнала

Журналов магазин ће ове суботе бити посвећен успесима Спортског друштва Црвена звезда. Први пут после 1969. црвено-бели су објединили титуле у два најпопуларнија спорта, фудбалу и кошарци.

Пре неколико година спортисти Партизана су били апсолутно доминантни у свим спортовима. Од фудбала до рагбија црно-бели су били нерешив проблем за ривале.

После тога је и Црвена звезда, највећи ривал , почела да се диже и да бележи успехе. Кренули су ватерполисти са Лигом шампиона, одбојкаши чували трон, будили се кошаркаши и фудбалери. Из године у годину све бољи.

Ова сезона је донела много радости навијачима црвено-белих. Не памти се да је у популарном Спортском друштву било толико разлога за радост.

Фудбалери су на супериоран начин освојили првенство, показали да би овог лета могли и нешто више да ураде на међународној сцени.

Кошаркаши су сачували првенство и АБА лигу, испустили су Куп „Радивоја Кораћа“ али су направили велики корак у Европи. Пре две године учесници Евролиге, прошле сезоне пласман у ТОП 16, а сада у ТОП 8 . Кошаркашице су стигле до Купа.

Одбојкаши су наставили низ трофеја. Поново је освојена „дупла круна“. До трона су стизали тенисери , стонотенисери и рагби 13, атлетичари су освојили куп. До другог места су стигли ватерполисти и хокејаши који су признали примат „вечитом ривалу“.

Не треба заборавити ни одлична остварења у појединачним спортовима, пре свега веслању, стрељаштву, џудоу... Наредне странице су посвећене осврту на никад бољу сезону Црвене звезде.

Наравно најзадовољнију су навијачи. „Делије“ су били снажан ветар у леђа црвено-белим спортистима. Наредна сезона се са нестрпљењем очекује.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ja
a igokea nije osvojila toliko titula za svog trajanja
jox
Stojakovic, Radmanovic, Rakocevic. Znaci prva dvojica na svetskom nivou, treci na evropskom. I sva trojica zvezdina deca, iako je Radman poceo u Partizanu, ali oteran posle nekoliko treninga, nesto kao Sale Djordjevic iz Zvezde.
@ja
Partizan je osvojio više evropskih trofeja nego Zvezda domaćih za tih 40 godina. Vi Cigani niste u stanju ništa objektivno da vidite i sagledate. Volio bih da mi nabrojite tri ozbiljna Zvezdina košarkaša na evropskom nivou. Samo nemojte ono, Janković, Bogosavljev, Nikolić, i tandara, mandara broć... Jer su bili dobri, ali ne ništa više od toga.
FMPPaparat
Kome su Radonjiceve tri godine donele vise nego poslednjih 40? Ajde odgovorite mi! Kom klubu ili kojim klubovima je Radonjic donosio trofeje?
Altec
Lako je tako!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.