Почетна / Одбојка

Орлови подлегли атмосфери, 65.000 људи носило Пољаке до победе

Светско првенство у Пољској није почело успешно за наше најбоље одбојкаше. На премијери, играној на Националном стадиону у Варшави, пред импозантним бројем гледалаца, преко 65 хиљада, плави су поражени максималним резултатом.
ФОТО: ФИВБ

ПОЉСКА – СРБИЈА 3:0 (25:19, 25:18, 25:18)

Дворана: Национални стадион у Варшави. Гледалаца: 65.000. Судије: Франс Лодерус (Холандија), Јурај Мокри (Словачка). Трајање меча: 95 минута.

ПОЉСКА: Новаковски 7, Вињарски 12, Загумни 1, Клос 9, Влазли 13, Мика 12, Заторски (либеро), Конарски 1, Джижга, Кубјак, Можђонек, Бушек, Врона, Игначак. Селектор: Стефан Антига.

СРБИЈА: Н. Ковачевић 5, Никић 3, Лисинац 7, Подрашчанин 4, Јововић, Атанасијевић 12, Росић (либеро), Петковић 1, У. Ковачевић 1, Ивовић 5, Станковић, Мајсторовић, Петрић, Селектор: Игор Колаковић.

Изгледа да су подлегли атмосфери, једноставно нису личили на себе и на крају ће овај велики догађај у историји светске одбојке памтити по лошем издању.

Некако су „бојажљиво“ ушли у меч и једни и други.

Водила се равноправна и неизвесна борба у првих неколико поена, када су се домаћи „одлепили“. Организатор њихове игре, Загумни, брзим лоптама је упошљавао нападаче који су били недодирљиви за српски блок.

У редовима српског тима, много тога је „шкрипало“ на пријему сервиса. Висока предност коју су имали Пољаци, само је у пар наврата сведена на три поена заостатка, али су они фуриозно завршили овај део меча.

Како су тимови окончали први, тако су почели други сет. Убедљиво је тим који је предводио Марјуш Влазли освајао поене, стицао предност, па је Игор Колаковић морао да посегне за тајм аутима и изменама.

У игру је ушао најпре Урош Ковачевић, потом Петковић, па Ивовић. Уз Атанасијевића, Росића и тандем блокера лисинац – Подрашчанин, покушали су да стигну предност која је ипак била превисока. Наш тим је неочекивано играо испод сваког очекиваног нивоа, па су дуплирали заостатак.

Десетоминутна пауза, новина на овом Светском првеснтву, није много помогла тиму Игора Колаковића. Никако нису успели да се изборе са проблемима око пријема сервиса, који је касније условио лошији напад.

Покушаји да се опет стигне предност коју је лако створио домаћи тим, пропала је. Једноставно, недостајало је концентрације, ритам и енергија нису били на очекиваном нивоу, па је Пољска славила максималну победу.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nikola
Ma bre znas ti sta je 65.000 gledalaca eeeeeeeeeeee Nema tu nee igre ako se krene da se gresi gresi se do kraja mentalni sklop Zagumin je odrzao lekciju svaka mu cast...............Bice bolje ali neke druge godine ova je propala.....:)
pera
Mislim da ova generacija nema bezobrazno ambiciozne igrače kao što su bili braća Grbić. Kad se igra za reprezentaciju igra se do krvi a ne kao strina persa.
Polak
This is only first match, don't worry Serbia :) I hope that we will meet in the end :)
odbojkas
matori Zagumni nam je odrzao lekciju, on je pravio veliku razliku. nasi primaci i korektor daleko od kvaliteta koji nam je potreban za neku od medalja!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.