Почетна / Одбојка

Ивовићев рецепт за успех: Вера у себе и у саиграче

Уочи Светског шампионата у Барију, Небески скакач, запет као пушка чека први меч против екипе САД
Н. Неговановић

Небески скакач спреман је да досегне нове висине. Марко Ивовић (27) с нестрпљењем чека почетак Светског првенства у Барију. Запет ко пушка. Биће то други планетарни шампионат на коме ће већ искусни примач сервиса бранити боје Србије. На претходном је осетио атмосферу, сада се нада да ће летети до постоља.

Иако турнир у Италији и Бугарској почиње већ у недељу, селекција Николе Грбића први меч одиграће тек у среду, када ће на мегдан Сједињеним Америчким Државама. Зато је још свежа прича о недавно одиграним припремним утакмицама против Француза. Још се спомиње десет сетова у Паризу, једној победи и једном поразу.

Још је почетак. Тек ћемо бити у врхунској форми и оно најбоље треба да дође – уверен је Ивовић. – Може да нас обрадује чињеница да овог момента играмо много боље него што је то био случај током Лиге нација.

А у поменутом комерцијалном такмичењу Србија је два пута глатко изгубила од Француске. Зато радује податак да су Орлови овога били равноправан ривал Петлићима, који слове за фаворите на предстојећем такмичењу.

На почетку прве утакмице против Француза смо одиграли јако лоше. Међутим, били смо стегнути јер је дуго времена прошло од последњег меча. С обзиром на све, имамо чему да се радујемо и надамо.

С обзиром на све виђено у Паризу, Срби ће на планетарном шампионату моћи да се уздају у сервис и блок.

Морамо узети у обзир да су на почетку репрезентативне сезоне сви дошли из клубова уморни. Нисмо имали времена да одморимо и играмо на препознатљивом нивоу. Успели смо да надокнадимо то, да се уиграмо мало боље и то је оно што ће донети резултат овог момента. Најбитније је да будемо концентрисани на наш део терена и оно што смо до сад радили и то ће нам донети резултат. Јесу ту добри сервис и одбрана, али жеља је да буде и све остало.

Тренинг утакмице у Француској биле су то у правом смислу речи, пошто је селектор Никола Грбић имао прилику да на терен пошаље свих 16 играча који су у том тренутку били на окупу, па и Петковића и Буцуљевића који неће на Светско првенство.

Свако од нас је добио прилику да осети терен после дуго времена и да одигра неколико поена. То је важно у систему такмичења који је јако дуг. Потребно је да будете сигурни кад изађете на терен и у себе и у саиграче јер само тако можемо до максимума као екипа.

Због повреде је Ивовић прошле године пропустио Европско првенство, па ће предстојеће планетарно бити највеће које је одиграо још од поменуте 2014. и прошлог Светског првенства.

Треба да наставимо да радимо овако добро јер само тако ћемо доћи до жељене форме на коју ћемо моћи да се ослонимо када буде најважније. Наравно, жеља је да одемо што даље, да будемо најбољи и докажемо квалитет – закључио је популарни Маре.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.