Почетна / Одбојка / Еврокупови

Челенџ Куп: Војводина у финалу, за трофеј против Бенфике!

Успели су Вошини клинци оно, што многим генерацијама најтрофејнијег српског одбојкашког колектива, није пошло за руком. Пласирали су се у финале европског Купа изазивача!
ФОТО: Н. Неговановић
Војводина НС семе – Стројитељ 3:2 (23:25, 24:26, 25:22, 25:15, 15:10)
Мала сала СПЦ Војводина. Гледалаца: 1.100. Судије: Озан Џаги Сарикаја (Турска), Виталиј Паршин (Украјина). Трајање меча: 127 минута. Први меч: 3:1.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Ч. Станковић 12, Петровић 7, Катић 14, Јовановић 2, Лубурић 17, М. Станковић 13, Пековић (либеро), Симић, Милутинов, Коларић, Петковић 4, Надаждин. Тренер: Страхиња Козић.
СТРОЈИТЕЉ: Морозов 8, Краузе 14, Петровс 5, Пранко 8, Косач 7, Мискевич 14, Лихарад (либеро), Акулич 8, Миканович 4, Михњук 1, Лјашчинскас 2, Чабатару. Тренер: Александар Сињајевски.

 

Освајањем трећег и четвртог сета, у драматичном мечу против белоруског Стројитеља, пулени Страхиње Козића дошли су до историјског успеха!

Тачка на „и” стављена је у тај-брејку, којег су Новосађани добили резултатом 15:10, за потпуно славље препуне мале дворане СПЦ Војводина.

До завршне представе, црвено-бели су дошли тешко, како су и предвиђали, јер је Стројитељ у прва два сета био сјајан. Нису се гости уплашили ни амбијента, ни агресивне игре Војводине, по неком неписаном правилу, стизали су вођство домаћина и у завршницама играли боље.

Није било лако Војводини у трећем сету, кад су гости повели 8:4, али су улазак Вељка Петковића и огромна упорност, на крају превагнули у корист Новосађана. Кад су добили трећи сет, све је некако било лакше, чему сведочи и резултат четвртог.

Пети су одиграли „за своју душу” и сјајну публику, која ће 8. априла имати ту част да ужива у првом европском финалу једног клуба из Србије.

За трофеј против Бенфике
Лисабонски „Орлови” биће противници Војводине НС семе у финалу европског Челенџ купа. Бенфика је јуче у Равени, попут Новосађана губила 2:0, али је освајањем наредна два сета, с обзиром на максималну победу у првом мечу, стигла до великог успеха.
Први меч финала Челенџ купа између Војводине НС семе и Бенфике, на програму је 8. априла у Новом Саду, а реванш је 12. априла у Лисабону.
Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MILAN IZ GOTOVUSA NA KOSMETU
Sve cestitke Vosi,samo napred,Gotovusa je uz vas.
Srki
Bravo Voso! Veliki uspeh u trecerazrednom odbojkaskom Evrokupu. Prvi je Liga sampiona, drugi kup CEV-a...
Žarko
Nema potrebe za sarkazmom,naročito kada je u pitanju OK Vojvodina...U SFRJ smo bili osrednja reprezentacija,ali se to menja krajem '80-ih i početkom '90-ih,kada je generacija odbojkaša iz Vojvodine uz Brđovića i Tanaskovića udarila temelje sada našem trofejnom sportu....Igrala je Vojvodina final four Lige Šampiona sredinom '90-ih kada je pobedila za treće mesto nemački Dahau....U velikoj sali Spensa je u tom takmičenju pala gomila ekstra kvalitetnih timova,prilikom takmičenja po grupama....Imala je jednom kontru za pobedu(Đorđe Đurić) protiv tada neprikosnovenog Sislija....
007
pitam urednika da odgovori da li može odbojkaše voše da stavi na naslovnu stranu bar kad budemo igrali 1. utakmicu finala 08. 04. pa kako nam bude.
100% Novosadjanin
E za ovo ste vec sve u pravu. Bez sarkazma. Ali i pored toga je sramota da su navodno bitnije kojekakve nebitne izjave jos nebitnijih ljudi od plasmana naseg kluba u evrofinale.
Админ
Нађите један једини дневни лист који је више простора посветио ОК Војводини, не само сада кад је остварила историјски успех, него било када, па се јавите. Нађите било који дневни лист који више простора посвећује уопште одбојци, па и тада можете да се јавите. Они који стално прате одбојку знају да их у сваком броју Журнала очекује најмање једна страна посвећена овом спорту. А Војводина, као одбојкашка институција и најтрофејнији српски клуб добија простор адекватно томе. Што се тиче насловне стране, обратите се онима који је уређују, а не админима овог сајта. Што се тиче Црвене звезде и Партизана у осталим спортовима, чињеница је да су то најчитаније вести. Мислим да нема потребе да Вам објашњавамо логику пословања, тиража, итд. Спортски поздрав!
Прикажи још одговора
ogi
Velike i iskrene čestitke od Zvezdaša ! Samo jako i u finalu !
100% Novosadjanin
Bravo, ali nedovoljno za naslovnu stranu Zurnala... Strasno.
jezivo...A cela Evropa prica o nekim klincima iz Srbije koji brisu sve iskusne(citaj skupe)klubove po Evropi...Bravo zlatna deco!
ogi
žalosno da ...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.