Почетна / Одбојка / Еврокупови

Зимски цват лала и пролаз у ЦЕВ купу

Војводина НСС са освојена два сета у Румунији обезбедила пласман у осмину финала
ФОТО: ОК Војводина

Аркади Галаци – Војводина НСС 3:2 (25:19, 22:25, 22:25, 25:21, 15:12)

Хала у Галацију. Гледалаца: 300. Судије: К. Лекур (Француска), Ц. Фиринциоглу (Турска). Трајање меча: 115 минута. Први меч: 0:3. Даље иде: Војводина НСС. 

АРКАДА ГАЛАЦИ: Радовић 1, Де Пра 10, Деспотовски 1, Јанић 12, Градинаров 17, Спину 15, Росић (либ), Ливиу 2, Сафонов 6, Думитраче 7, Паскан 7, Захар, Церсемба, Мусцина. Тренер: Некулај Харабагиу.

ВОЈВОДИНА НСС: Симић 12, Петровић 6, Премовић 19, Кујунџић 15, Мехић 14, Радовић 4, Пековић (либ), Илинчић, Станковић 2, Ковачевић, Војводић, Надеждин. Тренер: Неџад Османкач.

 

У пуном цвату показале су се лале у реванш утакмици шеснаестине финала купа ЦЕВ, у румунском Галацију, иако су претрпеле пораз после тајбрејка. Млађани одбојкаши Војводине НС семе, освојили су два сета, колико им је било потребно за пласман у осмину финале, после максималне победе на домаћем терену. Иако је Аркада пред својом публиком наступала у пуном саставу, појачана, између осталих, и Бојаном Јанићем и Николом Росићем, није успела да се одупре налету српског представника.

Најављивали су Новосађани другачији меч од оног одиграног у Спенсу, свесни да ће Румуни наступити у јачем саставу, али се чини да их је то само додатно мотивисало. Доказала је младост Војводине да јој је место у Европи, иако је после оствареног циља, и освојена два сета, „затворила латице“.

А да је, ипак, било разлога за стрепњу показао је први сет. Упркос минималном вођству Новосађана на првој обавезној паузи (8:7), Аркада је убрзо успоставила контролу. Готово без грешке су у нападу играли домаћи одбојкаши, што им је уз одличне сервисе Цезара, омогућило да дођу до првог сета. 

Међутим, по рецепту искуснијих Румуна, заиграли су изабрници Неџада Османкача у наставку. Врло рано су Петровић и другари стекли завидну предност (8:3). Расположени су били примачи Мехић и Кујунџић, дијагонале је погађао и Премовић... Иако је Аркада успели да смањи заостатак до краја сета, јасно је било да не може до преокрета.

Свесни су били Новосађани да су на само корак до циља. Чини се да их је то и додатно мотицисало, па су успевали да одоле свим налетим ривала, и минималну предност одрже до краја.

Са обезбеђеном картом за осмину финала, лале су се препустиле слављу, што је Аркада зналачки искористила, како би освојила наредна два сета, за утеху домаћим навијачима.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
BRAVO VOJVODINO MLADA a sad svi fanovi da napune SPENS 15. februara kad nam dolazi PJACENCA sa slavnim MARSALOM,ZLATANOVIM,HERNANDEZOM I PAPIJEM vrsnjakom naseg velikog NIKOLE
fica
Samo da ovu ekipu odrze na okupu
NGD
Bravo! I odbojkasima Vojvodine i Zvezde na prolasku u sledece kolo... Ocekujem da se sad java dezurni pljuvaci i najave apokalipsu srpske muske odbojke.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.