Почетна / Одбојка / Еврокупови

Звезда повела и стала у Ризеслхајму, Немцима сва три бода

Београдски црвено-бели поражени у првом мечу осмине финала ЦЕВ купа у Немачкој
ФОТО: cev.lu

Волејс Рајнмајн – Црвена звезда 3:1 (23:25, 25:13, 25:16, 25:18)

Ризелсхајм - Велика хала. Гледалаца: 774. Судије: А. Ромеро Мартинез (Шпанија), Ж. Дотан (Израел). Трајање меча: 97 минута.

ЈУНАЈТЕД ВОЛЕЈС РАЈНМАЈН: Бауер 12, Аћобанитеји 15, Рајхерт 21, Крик 12, Дунеш 14, Цимерман 4, Рингсајс (либ), Тули, Хопт, Ешер, Волф. Тренер: Михаел Варм.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гмитровић 11 (31-11, 2 изб, 2 сг, 18 пр, 3 гр), Машуловић 5 (9-4), Милутиновић 10 (9-5, 4 бл), Стојсављевић 16 (28-14, 3 изб, 2 сг, 19 пр, 1 гр), Благојевић 10 (37-10, 3 гр, 7 изб, 2 сг), Вељовић 3 (2-0, 1 изб, 2 бл, 1 ас, 2 сг), Јевтић (либ, 29 пр), Шкрбић (4-0, 1 гр, 1 сг, 21 пр), Самарџић, Петровић. Тренер: Драган Кобиљски.

 

Чудесним преокретом Звезда је добила први сет на гостовању у Немачкој, али је остатак првог меча осмине финала ЦЕВ купа протекао у знаку одбојкаша Јунајтед Волејс Рајнмајна.

Без икакве шансе да дођу до једног бода, црвено-бели су положили оружје пред фаворизованим домаћином, који је сјајном колективном игром само потврдио, зашто је другопласирани у Бундеслиги.

Повели су домаћи 14:6 у првом периоду и мало ко је очекивао преокрет, какав је уследио у наставку сета. Серијом од 8:0 (!), Звезда је стигла предност домаћина већ на 14:14, да би се у наставку развила жестока битка за сваки поен. Изненађени Немци, ушли су у проблеме, а осокољени пулени Драгана Кобиљског дошли су до две сет лопте и реализовали другу за изненађујуће вођство.

Нажалост, од почетка другог периода, на терену је постојала само домаћа екипа. Остала је Звезда на 13 поена, јер је ушпла у проблеме са нападом (32 %). Није помогла ни велика жеља, домаћин се разгоропадио и дошао до изједначења.

Слична слика виђена је у другом периоду. После 10:7, Немци су појачали ритам. Примачи Рајхерт и Аћобанитеји диктирали су ритам, Цимерман и Дунеш подсетили зашто важе за једну од најјачих дијагонала у Бундеслиги, а Звезда са својим проблемима није успела да им парира. Вратио је Кобиљски Гмитровића на место коректора, убацио Шкрбића на пријем, али ни таква комбинација није дала резултат.

Нажалост, ништа се није променило у односу снага ни у четвртом периоду. После 21:15 било је јасно да ће Јунајтед Волејс Рајнмајн, на реванш у Београд, 14. фебруара доћи са велика три бода предности.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odbojkas
Kada je Zvezda u pitanju - iznenadjenjima nikad kraja. Od Pazara izgube 3:0 a umorni od puta, Nemcima bezobrazno uzmu set. Stojsavljevic, Jevtic, Vuk odlicni. Ako se i ostali podignu nivo igre, ode Zvezda do finala CEV kupa.
slucajni prolaznik
Jesu Nemci jaki, nesporno. Utakmica sa Pazarom, put do tamo i nazad pa put do Nemacke autobusom .... Mislim da bi to i mnogo jace, probranije i bolje placene ekipe dovelo u slican problem. Momci glavu gore, idemo dalje, nije nista gotovo. Sledeci put autobusom u Francusku.
Zvezdas
Nikad Zvezdu ne otpisujte...Verujem u njih!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.