Почетна / Одбојка / Еврокупови

Одбојкашице Визуре преживеле драму у Украјини, авион није могао да слети у Одесу, па се вратио за Истанбул!

Били смо на стотињак метара од писте у Одеси, а онда је пилот одлучио да подигне авион и да се врати за Истанбул – препричава Ненад Михајловић, други тренер Визуре о Одлука о првој утакмици у рукама ЦЕВ
ФОТО: Н. Неговановић

Први меч осмине финала ЦЕВ купа између Химика и Визуре није одигран у уторак увече у Јужњем, јер одбојкашице српског шампиона, после праве драме на лету од Истанбула до Одесе, нису ни допутовале у Украјину.

Разлог је била магла на аеродрому у граду на Црном мору, због које је лет заказан за понедељак вече одмах био отказан, да би онај у уторак био и више него драматичан.

Наиме, приликом првог покушаја слетања, на неких стотињак метара од писте, пилот је одлучио да поново подигне летелицу, да би након 30 минута кружења и још два покушаја, кренуо назад за Истанбул.

Наша одлука је била да по слетању у Истанбул напустимо авион, јер су девојке биле у шоку! – препричава Ненад Михајловић, други тренер Визуре.

У нашој екипи је пет малолетних девојака и нисмо имали одобрење њихових родитеља да се упустимо у још неку сличну авантуру, па смо одлучили да одустанемо од нових покушаја летова за Одесу и да се вратимо за Београд.

А цела драма почела је још по доласку у Истанбул.

Осам сати смо чекали да полетимо и кад је дошло време, обавештени смо да је лет отказан због магле и невремена у Одеси. Остале су нам ствари у авиону, речено је да ће нови лет бити сутра око 12 и да ћемо бити смештени у оближњем аеродромском хотелу – каже Михајловић.

Све је мање-више и било тако, осим што су из авиокомпаније у уторак почели да буде играчице и чланове стручног штаба пар минута пре шест сати.

Дошли су да нам саопште да имамо 15 минута да уђемо у комби, који ће нас одвести на аеродром, јер је одлучено да лет буде и раније – каже Михајловић.

Од тог тренутка за нас почиње драма. Летели смо неких сат и по и пошто сам седео до прозора, пратио сам слетање и имао утисак да смо на неких стотињак метара од писте, кад је пилот почео да диже шпиц авиона и да поново узлеће. Тај тренутак је заиста био шокантан за све, а поготово за девојке. Након тога смо кружили још тридесетак минута и два пута покушавали да слетимо, а онда је пилот одлучио да се врати за Истанбул.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sremica
Videla sam objavu da je ekipa iz Ukrajine rekla da su mogli i preko Beca da stignu... Ali zar je bitno koja avio kompanija je u pitanju ako VREMENSKI USLOVI NISU OMOGUCILI BEZBEDNO SLETANjE???
Roditelj
Svaka čast za odluku kluba!!!
otac
Zivi i zdravi bili svojim roditeljima,100 godina!Hvala BOGU da se sve dobro zavrsilo!
Rambo
Baš me interesuje neka neko napisše koja je aviokompanije to bila, relacija Odesa-Istanbul? Zašto se ne ide redovnim letovima koji su najbezbedniji?
Rambo po Vašem komentaru
se vidi da ste vrsni poznavalac avio saobraćaja i da ste svetski putnik čim znate da su redovni letovi najbezbedniji.. Leteli su jednom od najvećih i najsigurnijih kompanija na svetu Turkiš Airlines i to iz Istanbula zato jer nema direktne linije Beograd - Odesa.
referee
@rambo Molim te da objaviš link za redovnu liniju od Beograda do Odese, naravno za pouzdanu avio kompaniju. Baš ovih dana treba da putujem u tom pravcu pa me zanima, ne bih voleo da mi se ovako nešto nenormalno dogodi. Unapred hvala.
hvala bogu
Da se sve zavrsilo dobro

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.