Почетна / Одбојка / Еврокупови

ЧЕЛЕНЏ КУП: Шампион се извукао у Израелу

Извукла се Звезда у Нахарији и из далеког Израела ипак носи визу за треће коло Челенџ купа. Два сета јурили су црвено-бели и до жељеног бода стигли су у последњи час, када је домаћин повео 2:0.
ФОТО: Н. Неговановић

Хапоел Мате Ашер - Црвена звезда 3:2 (25:19, 25:18, 18:25, 17:25, 15:10)

Дворана: „Ејн Сара” у Нахарији. Гледалаца: 800. Судије: А. Константинидис (Кипар), Д. М. Захареску (Румунија). Трајање меча: 121 минут. Први меч: 0:3. Даље иде: Црвена звезда.

ХАПОЕЛ МАТЕ-АШЕР АКО: Осокин 5, Каценелсон 5, Гомес 12 , Бачкала 13, Комел 15, Леонардо 19, Вајсман (либеро), Финклештајн, Нсеир. Нису играли: Кац, Касел, Семјонов. Тренер: Ноам Кац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 12, Стоиловић 23, Гмитровић 2, Копривица 10, Милутиновић 6 (3 бл), Буцуљевић, Јевтић (либеро), Стефановић 2, Благојевић 15, Мартиновић 1, Нејић, Кецман 4. Тренер: Драган Кобиљски.

Слабо су Београђани ушли у меч. Заправо, критичан је био средишњи део првог периода, када је Хапоел отишао на +4 (16:12). Сервис грешке и прилично лоша организација напада, коштали су Звезду губитка уводног сета.

Овакав епилог унео је још већу нервозу међу играче нашег шампиона, а искусни домаћин врло брзо је стекао велику предност (12:5). Тада је почео да мења Звездин тренер Драган Кобиљски и тек негде у завршници сета, црвено-бели су дошли до игре. Смањили су на 17:21, али је било касно за преокрет.

Са новом дијагоналом Стефановић-Благојевић, почели су Београђани трећи сет. То је дало резултата, па су на другом техничком тајм-ауту Звездини одбојкаши имали недостижних +7 (16:9).

Почетна неизвесност у четвртом периоду, брзо је нестала. Смањили су црвено-бели грешке на минимум, разиграли су се Стоиловић и Благојевић, а сјајан блок доносио је пресудне поене. После другог техничког тајм-аута (13:16), уследио је одлучујући брејк (13:18) и у завршници сета, више није било дилеме. Звезда је стигла до великог бода и пласмана у треће коло.

Тада је Драган Кобиљски дао шансу и момцима који су мање играли на овом мечу, а који су се добро држали до средине тај-брејка, јер је Звезда водила 9:8. Ипак, у завршници је домаћа екипа заиграла нешто боље и стигла до пирове победе.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

navijac
skoro sam pisao da je dijagonala Blagojevic - Stefanovic bolja od Buculjevic-Gmitrovic... svi ste me napali kako sam Stefanovicev drugar... e pa momci evo vam jos jedan dokaze ;)

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.