Почетна

Колаковић: Утакмица против Пољске није пресудна

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је данас да прва утакмица на Светском првенству у Пољској против домаћина неће бити пресудна за даљи ток такмичења.

Мислим да смо свесни да је ово историјски меч, не можемо избећи ситуацију да ћемо играти пред 60.000 људи. Нестрпљиво очекујемо почетак шампионата. Прва утакмциа јесте значајна али није пресудна, колико год да је историјска. Не треба шампионат да нам се сведе на ову утакмицу, сваки меч је значајан.

Одбојкаши Србије сутра од 20.15 играју против Пољске, утакмицу првог кола Групе А на Светском првенству. Утакмица ће се играти на Националном стадиону, а према најавама организатора, очекује се око 70.000 гледалаца.

Морамо што пре да потрошимо одушевљење, да схватимо да играмо велики меч на отварању и да су бодови важни. Припремамо се као за сваку утакмицу. Пољаци су опасни јер играју пред домаћом публиком, то је екипа спремну за велика дела. Немају звезду, али имају сјајан тим, добро играју на свом терену – рекао је Колаковић.

Капитен репрезентације Србије Драган Станковић рекао је да ће Пољаци у утакмицу ући под већим притиском.

Није баш лако бити домаћин на оваквом турниру. То што њихова екипа није прошла најбоље прошле године када су били организатори једног дела Европског првенства, ставља их у нешто тежи положај. Ни нама неће бити баш свеједно, имамо много младих играча којима ће утакмица бити несвакидашња – рекао је Станковић.

Ако се будемо концентрисали на терен, занемарићемо све, висину сале, навијаче. Биће можда много ветра, фактора који ће утицати, али ако будемо концентрисани на терен и противника мислим да то можемо да превазиђемо – додао је Станковић.

Остале утакмице Групе А играће се у Вроцлаву, Србија ће у другом колу, 2. септембра играти против Аргентине од 13 часова, а у трећем колу 4. септембра против Аустралије (16.30). У четвртом колу 6. септембра одбојкаши Србије играће против Венецуеле (16.30), а у последњем, петом колу 7. септембра против Камеруна од 20.15.

По четири репрезентације из све четири групе наставиће такмичење у другој фази, где ће селекције из А и Д групе формирати Е групу, а селекције из Б и Ц групе Ф групу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bojan
A koja je presudna u borbi za medalje? Ja mislim Kolakovicu da je svaka utakmica presudna, i da svaka mora da se igra maksimalno da bi se dobila. Nadam se da cete sada u serijama dobijate ostale utakmice. Igrate se reputacijom jedne jake velesile, kakva je Srbija. Nemojte tako, jer odbojka nam jos uvek donosi medalje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.