Почетна

Из пера доајена: Нека се духови смире, немојмо „ударати“ по играчима

Истини треба погледати у очи. Србија је остала без визе за престоницу пољске одбојке. У Катовицама нема места за екипу којој су неки предвиђали да ће доћи до шансе да дође у саму завршницу

Пише: Зоран Петровић

На жалост, прекинули смо дугу и лепу традицији. На последња четири Светска првенства исто толико пута смо били у квартету најбољих, два пута се окитили медаљама.

Жеље су једно, али је реалност друго, и то треба признати. На овом маратонском Шампионату, нисмо имали шансе и нисмо дошли ни до трећег круга. Ако погледамо у ову сезону, тако нешто, да будемо искрени, могло се и очекивати.

Али, то нисмо хтели да видимо, а камоли да јавно признамо. Подсетимо се само Светске лиге, где смо одиграли мало квалитетних утакмица, опет смо остали без завршног турнира.

Слободно се може рећи да се у мислима нашег стручног штаба тако нешто могло наговестити, али се није помињало. Веровало се да ће припреме учинити своје, да ће тим вратити потребну форму.

На жалост, испало је како се сумњало, а од свега је најболнија чињеница да на пола Светског првенства идемо кући. Уосталом, када погледамо десет дана уназад, морамо признати да је наша група била таквог квалитета да смо лако стигли до четири победе и у други круг.

Кад је дошло оно право, када смо налетели на јаче противнике, пала је само Италија. А она је и највеће разочарење у Пољској.

У дуелу са Француском, оба тима су деловала напето, нервозно, јер је победа била императив и једнима и другима. Почетак је донео освајање првог сета и то је родило ипак неку наду.

На жалост, иако се играло квалитетније није се издржало. „Триколори“ су брже дошли до своје игре и поред изгубљеног првог дела. У наставку три изгубљена сета плавих, истина у дугој и рововској бици, где смо у самим завршницама падали пред блоком мирнијег противника.

Присутна је и видљива била жеља нашег тима да покуша немогуће. Ипак, састав није био у комплетно добром расположењу. Док је пријем сервиса функционисао без грешке, опет је блистао Лисинац, а Атанасијевић је одиграо најбољи меч Шампионата. Али нисмо деловали као тим који може стићи у сам врх Светског првенства.

Остала је још шанса, опасни Иран, да кући одемо са још једном победом, а за анализу и разлоге неуспеха биће потребно да се утроши доста времена.

Не треба сада журити, нити оспоравати све што је чета Игора Колаковића урадила до сада. Нека се духови смире, немојмо „ударати“ по играчима.

Нисмо били ни спремни ни расположени што не значи да смо заборавили да играмо одбојку.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ZAK
OPROSTITE PETROVICU ALI MOLIM VAS ODGOVORITE DA LI JE NORMALNO DA KADA EKIPA GUBI NISTA SE NE MENJA SVAKA CAST NIKICU ALI NIJE IMAO MESTO U OVOJ EKIPI TO JE CELA SRBIJA VIDELA I TO SU MI ISTO REKLI LJUDI KOJI SU CEO ZIVOT U ODBOJCI NAJBOLJI TREBA DAIGRAJU
ZAK
MARKO IVOVIC JE UBEDLJIVO NAS NAJBOLJI PRIMAC A DOBIJAO JE SEKUNDE ANE MINUTE DA IGRA SA NJIM I PETRICEM U TANDEMU MOGLI SMO I DO BRONZE KOLAKOVIC JE BIO TVRDOGLAV AZBOG TOGA ISPASTACE MNOGI ODBOJKASI
jasmin
Treba dati otkaz Kolakovicu! Novi selektor treba da bude Zoran Gajic i to hitno
rocky
Realno nije bilo ni srece ali i ne moze se uvek biti u vrhu, ima puno reprezentacxija slicnog kvaliteta i ovog puta su drugi bili bolji, nema potrebe za nekim lomovima, bice bolje sledeci put

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.