Почетна / Одбојка / Прва лига

Експресни воз са Ибра: Рибница се брзо вратила у одбојкашку елиту

После годину дана Рибница се експресно вратила међу суперлигаше
ФОТО: А. Даишевић
Рибница – Лозница 3:0 (25:18, 25:12, 25:18)
Нова спортска дворана у Краљеву. Гледалаца: 200. Судије: А. Шућур и Т. Илић.
РИБНИЦА: Мочић (либеро 1), Стефановић, Бегић, Зечевић, Вукмировић, Пековић, Петрашиновић, Л. Ђорђевић (либеро 2), Миловановић, Пауновић, Скакић, Гајовић, Усиљанин  Тренер: Б. Мачужић.
ЛОЗНИЦА: Шатора, Каришик, Антонић, Матић (либеро), Трифуновић, Бурић, Брчић, Килибарда  Тренер: З. Сретеновић.

 

Мускетари су искористили прву меч лопту и два кола пре краја осигурали трон на коме се налазе од почетка сезоне.

Лозница је у Краљево допутовала са само осам играча, одавно се помирила са судбином да испада у Б лигу, а у Краљеву су одиграли онолико колико им је разиграни домаћин дозволио.

Стратег Рибнице Бошко Мачужић искористио је прилику да шансу пружи и момцима са клупе, а овације на отвореној сцени су заслужили дизач Пековић и средњи блокер Гајовић.

После последњег поена у мечу, велика радост у дворани и на паркету, Рибница је испунила постављени циљ и од октобра ће поново наши најбољи тимови играти крај Ибра.

По свему приказаном, Мускетари су заслужили титулу најбољег тима у другом разреду српске мушке одбојке, велики рад, приофесионалан однос свих структура клуба, донео је резултат за понос.

У овом мечу смо били фаворити и оправдали смо ту улогу. Победили смо 19. пут у сезони, заслужено и убедљиво. Потврдили смо позицију на табели и два кола пре краај стигли поново до елите. То је последица великог рада и сазревања селекције играча која је прошле сезоне била веома млада и испала из Суперлиге. Данас, годину дана касније сазрели смо се кроз тешке прволигашке битке и показали суви квалитет за освајање првог места. Апсолутно су ови момци заслужили епитет најбољег тима у овом рангу такмичења. А од јесени, поново смо тамо где нам је и место – каже Бошко Мачужић, тренер који већ 12 година непрекидно седи на клупи Рибнице.

Усиљанин поново на месту успеха
Највише честитики примао је најстарији, капитен Владимир Усиљанин. Занимљиво, био је део тима који је 2003. године такође Рибницу вратио у елиту.
Случај је хтео да се прошле године врати у матични клуб и поново оствари поменути резултат.
Много ми је драго да сам баш ја два пута са Рибницом стигао од Прве лиге до елите. И тада, сада већ давне 2003. и данас, то смо урадили врло уверљиво и убедљиво. Ови дечаци су одлична група, јако добар тим који тек треба да одигра своју најбољу одбојку. Надам се да ће остати на окупу, јер у том случају Рибница ће бити кадра да се бори и за трофеје – уверава Усиљанин.
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uprava
Zasto bi odlazila uprava koja je vratila klub u elitno takmicenje?!Znaci mi smo stvarno lud narod.Ne,najbolje smenite i trenera,sada kada je vratio Ribnicu u super ligu,kad ga niste smenili kad je ispao.
debeli
Priuceni su oni koji su ucili ali nisu naucili. Ja sam ucitelj, a priuceni su ono dvoje iz tvoje kuce koje su dolazili kod mene da uce, istina razlicitim stvarima sam ih ucio....
Samo se nadaj
priuceni statisticaru i treneru u pokusaju...
Прикажи још одговора
raca
stara skola odbojke i rasadnik talenata
Yordan
Cestitam ekipi na povratku u elitu i upravi na odlasku iz kluba. Vreme je i za jedne i za druge
svaka cast
Cestitka igracima i upravi na povratku u elitu srpske odbojke zasluzeno.......
dr odbojke
Pratim Ribnicu zasluzeno se vracaju u elitu srpske odbojke.cestitka za sve igace i upravu .Saka cast.........

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.