Почетна / Одбојка / Репрезентација

Капитен Орлова Немања Петрић: Дали смо максимум, ово је наша реалност

Србија је на првенству Европе заузела четврто место. Одлетели су Орлови у Пољску као шампиони Старог континента са амбицијом да понове успех из Париза, али по речима капитена Немање Петрића, четврто место било је тренутни максимум тима
ФОТО: ЦЕВ

Неколико дана после пораза од Пољске 3:0 у мечу за бронзу, Петрић каже да су ожиљци и даље свежи:

- Тешко нам је, жалимо што нисмо успели да донесемо бар неку медаљу. То би био сјајан печат за ово лето и сав труд који смо уложили представљајући нашу земљу. Нажалост није се завршило онако како смо очекивали и остали смо без медаље. Спортисти увек желе да освајају злато, то нам је природно, али ни ово није лош резултат. Разочаравајуће је јер смо били на корак до одличја. Дали смо све од себе и ово четврто место било је наш максимум у овом моменту.

Пораз од Италије у полуфиналу 3:1, а потом и домаћина, показали су реалност српског тима на турниру, али, како наводи Немања, нема за чим да жали:

- Италија и Пољска су у завршници одиграли боље и квалитетније од нас. Показали смо да имамо квалитет, борили смо се достојно и наступали као европски шампиони. Ово је сјајно искуство и верујем да ћемо на тај начин гледати на то. Борили смо се и кад неко пружи свој максимум, не може да буде превише тужан. Први меч са Пољском био је невероватан, прави спектакл. Мало нам је фалило да победимо, а после смо наизглед добили лакши пут до полуфинала. Турска и Холандија су квалитетни, али верујем да би слично било и са Русијом која није показала ништа специјално на првенству. Играли смо променљиво у групи, али наш квалитет увек је долазио до изражаја. Друга прича била је завршница.

Нови шампион изненадио је целу Европу, али Петрић каже да су Италијани јака селекција:

- Надиграли су нас у сваком елементу. Много смо грешили и они су то користили. Они јесу најмлађи на турниру, али сви они играју италијанску лигу која је најјача на свету. Микјелето је велико изненађење, млад је, али изузетно добар и талентова, играо је финале Лиге шампиона. Лавија је играо са мном у Модени целу сезону. Ђанели их је водио до тријумфа. Само неко ко не познаје дешавања у одбојци може да каже да су они лак противник. Очекивали смо да победимо, али свако поштовање за њихову игру.

Пољаци су тим на који не треба трошити речи:

- Познато је колико су они јаки. Нису нам дозволили да се приближимо, брзо су стицали предност. Није било лако супротставити им се после тешког меча са Италијом. Били су бољи.

Искусни примач сервиса свестан је да су победе и порази део спорта:

- Мораш да се сабереш после оваквих такмичења. И кад освојиш злато, мораш да наставиш даље. Кад си победник, наравно да је све лакше, али током ових пар дана смо се окренули новим обавезама. Било је тешко, али и не тако лоше лето које ће нам свима дати искуство. Не значи много шта бисмо ми волели да урадимо другачије, на то се не треба освртати. Битно је да смо дали свој максимум и четврто место је наша тренутна реалност. Да нисмо радили на тај начин, постојала би велика жал.

Првенство Европе је за нама, а већ наредне године следи смотра најјачих светских репрезентација:

- Још нисмо рашчистили са емоцијама са Европског првенства тако да нисмо пуно размишљали о амбицијама за следећу сезону. Јасно је које амбиције има Србија у одбојци на Светском првенству, а то је сам врх. Верујем да ће тако остати и следеће сезоне. Верујем да има времена да се о свему размисли и разраде планови. Остајемо у контакту и договарамо се о свему што нас очекује.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.