Почетна / Одбојка / Репрезентација

Бранкица Михајловић за Журнал: Убеђена сам да ћу се вратити и играти за репрезентацију

– Чула сам се са селектором Сантарелијем, ако све буде у реду, ето и мене на терену – открива ведета плавих која се опоравља од повреде леђа
ФОТО: И. Веселинов

Бранкица Михајловић је део златне генерације српске одбојке са којом се попела на врх света 2018. године, док је два пута била златна и једном бронзана на Европском првенству.

У витрини има сребро и бронзу са Олимпијских игара, а са медаљом око врата враћала се и са Светског купа, Гран Прија, Европских игара и Европске лиге.

Ни индивидуалних признања не мањка - више пута проглашавана је за најбољег примача сервиса и члана идеалне поставе на великим такмичењима.

Са друге стране медаље вребале су повреде. Велики шампион као што је Бранкица, зна да успех није коначан, као ни да неуспех није фаталан. Храбра је и одлучна у намери да поново заигра у препознатљивом ритму.

После полусезоне проведене у Монци, због повреде леђа уследио је споразумни раскид сарадње са италијанским клубом. По повратку у Србију предано тренира, за сада само у теретани и спрема се да поново напада.

- Посветила сам се себи. Радим на томе и покушавам да нађем најбоље решење. Надам се да ћу бити спремна за репрезентативне обавезе. Фокусирана сам на то да на терену будем сто одсто ја, без болова.

Била је ово њена прва сезона на Апенинском полуострву, а о екипи која је преузела лидерску позицију у Серији А, говори у суперлативу:

- Имала сам дивно искуство са њима. Желим им сву срећу, растали смо се на пријатељски начин. Надам се да ћу можда некад имати прилику да се вратим у Италију с обзиром на то да је то једна од најјачих лига.

Бранкица национални дрес носи више од једне деценије и са шефом струке Зораном Терзићем градила је највеће успехе. Овог лета ће имати прилику за још један почетак са новим селектором Данијелеом Сантарелијем.

- Знамо сви које је успехе постигао Зоран Терзић и ми са њим, заиста је било незаборавних 11 година за мене. Постигли смо што ниједна репрезентација није. Јако се радујем, убеђена сам да ћу се вратити и играти за репрезентацију. То је посебан осећај и надам се најбољем. Желим да се вратим и да покушамо да поново направимо те успехе. Свакако, селектору Терзићу желим сву срећу у наставку каријере, наравно и нашем новом тренеру. Морамо да му помогнемо, као и он нама. Радујем се сарадњи са њим, води једну од најбољих клупских екипа и резултати говоре сами за себе.

Открива примач сервиса златних са Светског из Јапана:

- Чула сам се са селектором. Светско првенство сигурно, а за Лигу нација ћемо видети, о том потом. Не могу ништа да прогнозирам, позитивно размишљам. Мислим да ће бити у реду, надам се да ћу ускоро бити на терену – каже популарна Бранци.

Кубурила је са повредом леђа и на Олимпијским играма у Токију, али као прави борац била је ту да да све од себе и помогне тиму највише што може:

- Бронза је огроман резултат. Имала сам пех и нисам могла много да помогнем екипи. Мени остаје мисао да увек може боље, али у том тренутку је то било то. Малом броју репрезентација је пошло за руком, а ми смо се два пута враћале кући са медаљом.

Пропустила је Европско првенство у Београду, али била је безрезервна подршка саиграчицама које су освојиле сребрну медаљу и нада се добрим резултатима и овог лета:

- Нијансе су одлучивале. Остаје жал јер се играло код куће, али репрезентација Италије је квалитетна екипа. Јесмо и ми, али неке нијансе су одлучиле. Свакако, огроман резултат. Покушаћемо ове године да будемо боље и квалитетније. Једна смо од ретких репрезентација која се са сваког такмичења врати са медаљом. То је тешко у тренутку када је конкуренција јака, треба то и психички и физички издржати. Ми увек имамо снагу да, када је репрезентација у питању, дамо све од себе – закључила је Михајловићева.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

To je
za Terzica nista, i dve sezone da ne igra zaredom on bi je pozvao. I nebi mu bilo prvi put
Markoni
Ukoliko se potpuno oporavi do Lige Nacije bilo bi dobro da odigra nekoliko utakmica, s obzirom da je propustila celu klupsku sezonu. Odlazak na SP posle jednogodisnje pauze i nece biti neki dobitak za ekipu.
ja sam
još ubeđeniji...otišao kamen na kupus...
Sz
Bravo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.