Почетна / Одбојка / Репрезентација

СЛАЂАНА МИРКОВИЋ - Бројим утакмице и (не)старим

После сезоне за памћење у Румунији и трипле круне у дресу Албе, стиже на припреме сениорки Србије за Лигу нација
ФОТО: И. Веселинов/В. Марковић/ЦЕВ

Премијерна сезона у Румунији, Слађани Мирковић (26),  плеју шампиона Албе из Блажа и селекције Србије донела је, ни мање ни више три трофеја. Заправо је Слађана заједно са Нађом Нинковић, Јованом Коцић, Јованом Ћирковић и тренером Стеваном Љубичићем, бравурама на терену, ставила нове круне. Сија пехар из Суперкупа, Купа на крају онај „најслађи“, шампионски. На европској позорници, У ЦЕВ купу, екипа Албе била је „бронзана“.

Смеје се расположена „Ђос“. Да ли је било славља?

- Искрено, мало мирније и емотивније. Прославили смо пре десет дана када смо већ знали да смо шампиони. Сада после последње утакмице више официјелно, али било је прелепо. Моја најуспешнија сезона, историјски успех клуба са триплом круном. Поносна сам на екипу, себе што сам допринела томе. Пресрећна сам, имали смо толико разлога за радост ове сезоне – каже Мирковићева, која је у тренуцима разговора већ возила назад за Србију.

3 одличја са Србијом на Европском првенству, два злата (2017, 2019) и једно сребро (2021.)

2015. проглашена за најбољег техничара у Европи и свету у јуниорској конкуренцији 

2021. освојила је бронзу на Олимпијским играма у Токију

Честитке су стизале са свих страна, да је било и оних посебних?

- Од Тиће Бошковић, Дајане Бошковић, Наташе Чикириз, мојих најбољих другарица. Оне највише значе, и оне су поносне на мене. Увек подржавамо једна другу и тако је већ годинама. Било је толико, и хвала свима, не желим неког да заборавим ако почнем да набрајам.

Прекидао се сигнал, техничар Српкиња, која је на списку селектора Данијелеа Сантарелија за Лигу нација, „грабила је“ ка нашој земљи. Стижете на припреме?

- Првенствено ћу мало да се одморим, али с обзиром да би официјелно припреме требало да почну 9. маја, имам времена. Наравно да ће све бити у договору са селектором Сантарелијем и кондиционим тренером Банковићем. Верујем да ће све девојке како се буду завршавале, да се прикључују. Кажем, само кратак предах па у нове радне победе.

Остајем у Блажу

Води се Мирковићева оном старом „тим који добија не треба мењати“:

- Велика је вероватноћа да ћу остати у Алби. Румунска лига је све јача, није као што је раније био случај, кад кажу као јао румунска лига... Напротив, има доста конкурентних тимова и улаже се много. А конкретно, и ако се осврнем на минулу сезону, као што сам и рекла, презадовољна сам!

Мој шампион

Подршка једнако дугогодишње пријатељство, оно најискреније на и ван терена са Тијаном Бошковић. Управо је Тића на друштвеним мрежама честитала посебном поруком успех Албе, пре свега своје другарице Слађане. Писало је кратко али јасно:

- Мој шампион!

Лето већ по навици, паклено, Лига нација, потом и Светско првенство, на коме плаве бране трон освојен у Јапану 2018?

- Потребне су ми утакмице, Лига нација биће јако добра припрема за Светско првенство. Видим да има много младих играчица, што је добро, јер свако ће добити шансу. Раније нисам имала прилику, хајде да кажем, да будем носилац, сада је такође и Бојана Дрча поново у тиму, са толико искуства и драго ми је да је ту, као и све остале девојке. Заједно уз нашу добру атмосферу, нападамо циљеве. А жеље су највише као и увек!

Кажете млађе, да ли се са 26 осећате старом или?

- (Смех). Старим, старим. Шалим се, наравно, али кажем ту су млађе, неке чак и по десет година од мене. Могу да се рачунам као једна из старије плејаде. Али најважније је да се осећам добро и то ме увек држи – задовољно звучи Слађана Мирковић, која је је трофејни пут градила у Визури, потом у панчевачком Динаму.

Штиклирала је у свом „СИ-ВИ-ју“ и Телеком Баку из Азербејџана, пољски Хемик Полице, Занети Бергамо, турски Езачибаши, и последње, подвучено црвеним, румунску Албу из Блажа.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dr
Kako god,Srbija je velesila u ženskoj odbojci,sportu koji je po kvalitetu ravan ako ne i bolji od muške konkurencije. Zanimljivo da u vreme SFRJ,pa i SRJ ženska odbojka je kod nas bila slabašna,a vidite u zadnjih 16-17 godina sve se promenilo nabolje.Stalno stižu nove dobre igračice i bićemo u vrhu do daljnjeg.
Korzikanac
Santareli pun pogodak, za budućnost ne treba da se brinemo.
Italijan
Je ugasio! Ima da se vrne u Italiju i pre nego sto dodje! Terza je zakon za sve! Nažalost, bez Terze je ženska odbojka sa minimalnim šansama za bilo kakvu budućnost. Tijana, Maja…i ko zna bez koga će još ostati! Gajicu čist promašaj!
Ne lupajte
Gluposti za Sladju ili bilo kog tehnicara, da znate kako se ocenjuje neki tehnicar ne bi pisali gluposti
Činjenica
Nažalost, iako je Sladja bila najbolji juniorski tehničar na svetu, ona je pa prosečni tehničar sad u seniorskom dobu…Turkinja Ozbay i Italijanka Oro su mnogoo bolje od nje, a približnih su godina.
Neutralan jok
Medju 10 najboljih dizača ahahahah…Tu su Maja, Brazilka Makris, Ruskinja Startseva, Amerikanka Poulter, Poljakinja Wolosz, Turkinja Naz, tu je negde i Orro…Kakva Sladja, ona prema rang listi spada tek u hiljadu najboljih igračica, znači daleko od vrha.
Neutralan u pokušaju
U prvih 10 najboljih svetskih tehničara samo u snu. Želje puste. Slađa je sasvim prosečan tehničar na žalost !
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.