Почетна / Одбојка / Репрезентација

ОРЛОВИ ВРЕДНО РАДЕ - Кобиљски: Акценат на детаљима

Први асистент селектора Игора Колаковића о уводном делу припрема репрезентације Србије за Лигу нација
ФОТО: ОСС

Сениори Србије вредно се припремају за прве окршаје овог лета у Лиги нација која је на програму од 7. јуна до 24. јула. Нема времена за одмор, велики број играча окренуо се репрезентативним обавезама одмах по завршетку клупске сезоне.

Неколико одабраних са списка селектора Игора Колаковића још увек се бори за медаље, њихов долазак се очекује нешто касније.

Драган Кобиљски, десна рука Игора Колаковића у стручном штабу наше селекције, осврнуо се на пуне три недеље припрема за прве изазове у плавом дресу:

- Ова седмица је била ударна када је реч о интензитету и обиму тренинга, најзахтевнија до сад. У том ритму ћемо наставити до почетка Лиге нација, током такмичења нећемо имати толико времена за тренинг. Посвећујемо пажњу сваком детаљу игре, као и одбојкашима. Атмосфера је озбиљна, радна, чланови стручног штаба и играчи се труде да тренинг сваки пут буде бољи.

Србија ове сезоне у тиму има доста млађих играча из домаће лиге, док су се неки први пут одазвали позиву селектора. Оправадали су очекивања, каже искусни тренер:

- Сви млади играчи су направили велики корак у односу на то колико ће пажње репрезентација обраћати на њих у будућности. Доказали су да заслужују позив и оставили добар утисак, наметнули се за будућа такмичења и акције наше селекције. Од првог до последњег, млади и они који су први пут ту показују да имају квалитет и потенцијал ком треба да се посветимо и негујемо.

Тиму се пре неколико дана прикључио тандем средњег блокера и примача сервиса.

- Петар Крсмановић и Милан Катић су нам се прикључили, у наредне две недеље очекујемо да стигне доста старијих репрезентативаца. Полако формирамо број од 25 играча који су пријављени за Лигу нација, настављамо припреме у истом ритму и са њима. Спремаћемо се за највише могуће резултате на такмичењу.

До сад није било непремостивих препрека, подизање форме тече по плану, али мањи пех задесио је средњег блокера Војводине:

- Нисмо имали великих проблема, осим код Андреја Рудића који је повредио скочни зглоб десне ноге, паузира, али очекујемо да се у наредних десетак дана врати тренинзима. Остали су уморни, али здрави, задовољни и спремни за највећа напрезања.

Сениорке Србије окупиле су се пре седам дана и није први пут да ће се на велика такмичења отиснути пошто су делиле терен са репрезентативцима:

- Сала „Слодес“ је одбојкашка тврђава ових дана, потпуно заузета јер оба тима обимно тренирају у овом периоду. Добро је што смо заједно, немамо никаквих проблема. Иако имамо велики број сати тренинга, са лакоћом успевамо да се ускладимо.

Када је реч о циљевима у овогодишњем издању Лиге нација, Кобиљски је опрезан:

- Не бих лицитирао са конкретним резултатом. Знам да на такмичење идемо са најозбиљнијим намерама и великом жељом да направимо што бољи резултат – јасан је Кобиљски.

ПРИЈАТЕЉСКЕ УТАКМИЦЕ ЗА ПРОВЕРУ ФОРМЕ

Поред напорних тренинга у сали, сениори ће одиграти неколико пријатељских утакмица пре одласка у Отаву.

Спортска хала „Слодес“ биће место сусрета са селекцијама Хрватске, Словеније и Ирана, а мечеви ће бити отворени за јавност. 

- Први противник биће Хрватска 17. и 18. маја, наредне недеље 24. и 25. маја дочекујемо Словенију и пред полазак у Канаду имаћемо још једну проверу са репрезентацијом Ирана – рекао је Кобиљски.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KG
Ako si ti vodio računa o detaljima onda nema zime za nas u Ligi nacija.
Kobi
A toliki klubovi su ga zvali posle smene, nije znao gde ce pre da ode, bojim se da posle ovog uspeha sa reprezentacijom necete imati gde
Alex
Ostavio je pečat: izgubio kup. Došao kao priznati stručnjak, otišao kao rekreativaca...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.