Почетна / Одбојка / Репрезентација

Млађи сениори у Бугарској нису положили први тест

Жакић: Да са победом дочекамо квалификације
ФОТО: ОСС

Млађи сениори Србије (до 22 године, играчи рођени 2001. и млађи) поражени су на првој од две пријатељске утакмице против Бугарске, у оквиру припрема за турнир Б групе квалификација за премијерно издање Европског првенства, који ће се одиграти од 19. до 21. маја у Дагавпилсу, у Летонији.

Бугарска је у Софији тријумфовала над изабраницима Игора Жакића 3:2 (25:20, 24:26, 25:27, 25:20 и 15:10) после 100 минута игре.

Игор Жакић, селектор млађих сениора, истакао је значај припремних мечева за уигравање и темпирање форме за званичне дуеле:

- Иако резултат тренутно није у првом плану, жао ми је што нисмо победили. Задовољан сам са прва три сета, први смо изгубили на разлику, друга два освојили. Показали смо да можемо да играмо са репрезентацијом као што је Бугарска која је дуго на окупу и изгледа доста добро. Много момака је добило шансу, остали ће на другој утакмици, па ћемо да створимо ширу слику и јасније видимо на чему ћемо морати да радимо, а шта треба да задржимо на тренутном нивоу. Надам се да ћемо тријумфовати на следећем мечу и са победом дочекати прву званичну утакмицу на квалификацијама – изјавио је Жакић.

Србија ће у Б групи квалификација играти против Летоније и Фарских острва, а Бугарска ће бити домаћин Д групе и играће у Софији против Француске и Мађарске.

У квалификацијама је 21 репрезентација разврстана у шест група, а пласман на континентални шампионат избориће седам репрезентација, шест победника група и најбоља другопласирана селекција.

Прво Првенство Европе за млађе сениоре одиграће се у Тарнову, у Пољској од 12. до 17. јула.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uz malo sreće
Valjda ćemo pobediti velesile Letoniju i Farska Ostrva.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.