Почетна / Одбојка / Репрезентација

Терзић: Имам само једну земљу и репрезентацију, вратићу се једног дана, није битно у којој улози

После 20 година проведених у репрезентацији Србије није лако преоријентисати се на неки други посао
ФОТО: ЕПА/Андреј Чукић

Зоран Терзић је са женском одбојкашком репрезентацијом Србије, коју је предводио од 2002. до 2022. године, освојио тачно 20 медаља, а за огроман допринос награђен је Сретењским орденом.

Само једну земљу и једну репрезентацију имам и наравно да ће увек, бар код мене, да се провлачи могућност повратка, није битно у којој улози – рекао је доскорашњи селектор Србије Зоран Терзић.

Кад проведете толики број година, то је нечијих пола живота малтене, цела каријера неког играча и више, нормално је да не можете тек тако да одбаците све то и кажете, ОК, нисам више, нити ћу икад бити. Наравно да ће увек, бар код мене да се провлачи та могућност да се једног дана вратим, није битно у којој улози, да ли као тренер или било којој другој. Дефинитивно, ако буде било потребно, ако Савез буде сматрао тако, ја ћу увек бити на располагању, само једну земљу и једну репрезентацију имам – додао је је Терзић за Тањуг.

А до тада, трофејни струцњак ће да се посвети новим изазовима - први је место селектора Русије, у специфичним условима.

Било ми је мало чудно у почетку, наравно. После 20 година проведених у репрезентацији Србије није лако преоријентисати се на неки други посао. Опет, са друге стране, Русија као одбојкашка сила и на крају крајева, земља где сам радио доста дуго и познајем и њихов менталитет и играчице, била је једина која је могла да задовољи моје критеријуме, пре свега емоционалне, јер репрезентација се ипак води више емоцијом него неким новцем или било чим другим.

Терзић истиче да мисли да то могла да буде опет једна лепа пловидба, не тако дуга као са Србијом, али сигурно успешна.

Русија има добре играчице, традиција је на њиховој страни, имају највише медаља на Светским и Европским првенствима, надам се да ћемо их вратити на старе стазе славе, само да им дозволе да играју.

Русије није било у Лиги нација, али је зато Србија у подмлађеном саставу и новим селектором изборила пласман на завршни турнир у Анкари.

У најмању руку било ми је мало необично што више нисмо заједно, то су девојке које су са мном провеле доста времена и ја са њима, али добро, то је живот, то су нормалне ствари. Девојке су играле добро, могу слободно да кажем можда и на неким утакмицама боље од очекивања, у смислу да ипак недостаје неколико важних играча и мислим да после ове Лиге нација, нашша екипа у комплетном саставу може да направи заиста веома добар резултат на Светском првенству – каже Терзић.

Пре тога следи четвртфинале Лиге нација против селекције САД, екипе коју и Терзић и српске играчице јако добро познају, имајући у виду колико су важних мечева одиграли претходних година.

Тежег противника нисмо могли да добијемо. Америка је, имајући у виду саставе, тренутно фаворит број један. Са једне стране врло тешко, а са друге можда и добро јер неће бити неког претераног притиска, девојке ће моћи да одиграју утакмицу за своју душу, пруже максимум и пробају да изненаде. Много пута се то дешавало, зашто не би и сада – оптмиста је Терзић.

Неизоставно питање био је и осврт на клупску сезону, где је Терзић на клупи Фенербахчеа водио "велике битке" на свим пољима.

Фенербахче има ту несрећу да је у лиги са Вакифбанком, најбољим клубом на свету и Езчибашијем и ми треба да добијемо две најбоље екипе на свету за титулу. Са Вакифбанком смо ове године играли фантастична финала, финале Купа у пет сетова, полуфинале Лиге шампиона, испали у златном сету, било је заиста веома добро. Надам се да ћемо следеће године, уз мало више среће, да "закачимо" неки трофеј – закључио је Терзић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Terza
Vrati medalju...
A zasto
Te ne vole igracice
Irena
Ja ga volim..pa sta
Igracica
Ko kaze da ga ne vole? Uostalom, reci nam gde pise da moraju da vole selektora?
Ja
Majstore OSS te čeka!
@Tomice
Igore, opet se ti javljas.
@Tomica KG
Mora da vodi računa kod izbora novog genseka da ga ne prevari bugarin iz UOSS koji pretenduje na to mesto!
Прикажи још одговора
Nešo
Terza legendo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.