Почетна / Одбојка / Репрезентација

Лисинац: Боли, али морамо да се уздигнемо

Настављамо даље, знамо чији дрес носимо и у свако наредно такмичење треба да уђемо јачи и направимо резултат – истакао је ас „плаве чете“
ФОТО: ФИВБ

Срећко Лисинац, велики играч још већи професионалац! У дану после Светског првенства и елиминације Србије од Аргентине у осмини финала, а по доласку у Београд, када играчима, сигурно није до приче... Стамени блокер „плаве чете,“30- годишњи Краљевчанин на први телефонски позив је одговорио.

Да је лако причати и сумирати утиске после испадања са највеће планетарне смотре, није, питати нешто ново, такође. Ипак, трофејни ас репрезентације Србије,  је у разговору за Спортски журнал, анализирао ј лепе али и тешке тренутке, цело репрезентативно лето

Како се осећате?

- Сигурно да се утисци још увек нису слегли, тај пораз ће болети дуго и моје саиграче и мене. Али морамо да се уздигнемо и наставимо даље. Знамо чији дрес носимо и да у свако наредно такмичење треба уђемо бољи, јачи и направимо резултат.

Филм је премотан на Аргентину, на вођство Србије до саме завршнице сетова. Ривал се враћао, „ломио“ резултат на крају и тријумфовао? 

- Генерално што смо и изјављивали, Аргентина је озбиљан ривал. Можда су људи мислили да смо ми фаворити, знали смо да су искусна репрезентација са најбољим дизачем на свету. Када имају  добар пријем, могу да победе све. Бронза на Олимпијским играма није случајност. Када осете крв, знају то да искористе. Играли су добро против нас. Нама је недостајало одлучности у завршницама сетова. До половине смо водили, чак и до 18, 19. поена и у првом и другом, а онда прокоцкали. Просто, правили смо грешке које не бисмо смели.

Увукла се несигурност?

- Ко се бави спортом и игра важне уједно и тешке утакмице, зна о чему причам. Када се несигурност увуче.. Далеко од тога да смо ми били опуштени, нисмо! Несигурност је повукла нервозу, ушло се у те грешке које сам споменуо, а противник се издигао и искористио тренутак наше слабости.

Да ли сте веровали да Србија ипак може до преокрета?

- Искрено, веровао сам. Чак и у утакмицама у којима смо губили и у сетовима, показали смо већу жељу негу у тренуцима када смо водили. Потајно сам се надао да ако жаргонски, сломимо ривала, да ће пасти у игри а ми искористити то и увести дуел у пети сет па шта нам Бог да. Ипак, чудо се није десило, Аргентина је искусан тим, играју јако дуго заједно, свака позиција им је покривена, Уз Де Чека и Контеа, имају и искусног либера, средње блокере такође, чак и младог Лосера на тој позицији. Нема сад шта би било кад би било. Били су бољи, заслужили су победу.

Када се подвуче црта на цео Шампионат, утисак је?

- Јако добро смо радили, сви до једног напредовали и зато ми је жао што је овакав епилог. Али то је тренутак среће, тренутак када рецимо судија није видео пец Аргентине у првом сету, тај челенџ можда и та лопта. Мале ствари одлучују и тако је некад у животу – закључио је Срећко Лисинац, чувена „20“ српског тима, власник злата са Европског из 2019, Светске лиге 2016, сребра из истог такмичења, две бронзе са ЕП...

Поносан сам...

Јесте ово кикс, али Лисинац у свему види добру страну:

- Дали смо максимум током целог циклуса припрема. Имали смо и доста потешкоћа што се тиче повреда и то смо решавали у ходу. Цео стручни штаб, тренери, кондициони тренери, посао су одрадили феноменално. Селектор Колаковић је све сјајно водио. Да не звучи као фраза, али створили смо и тај залог за будућност. Стварно сам поносан. Није овде и сада све стало, напротив. Има много добрих страна. Знам да је најлепше када се у земљу вратиш с медаљом као круном свега. То се овог пута није десило, али пред нама је још великих такмичења. Радићемо да буде, не боље, најбоље, колико већ идуће године.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hmmm...
Boba, Boba, Boba, Boba.....dosta vise. Covek je pokazao da ne zna. Nikola mu je spremio tim za medalju. Dzabe pojedinim igracima sto se bore (Lisinac i drugi) kada riba od glave smrdi.
Istina
Tako je. Tacan komentar 100 %.
Salajka
Navijače ne možeš prevariti. Vojvodina iz koje je većim delom bila sastavljena reprezentacija koja je imala najviše uspeha igrala je pred 8000 i više gledalaca Košarkaši Zvezde i Partizana imaju i sad toliko publike.Priča o veličini počinje na biletarnici.kluba. Kad budemo imali pune hale sa plaćenim ulaznicama to će biti jasan znak da se stvara novi kvalitet Stvari su postavljene naglavce prave se reprezentacije kao klub a liga i klubovi su na donacijama .Jaki klubovi će ponovo stvoriti takvu reprezentaciju obrnuto ne važi.
Glupost
Lupaš Liske kao otvoreni prozor
Dozovite se pameti
A sta ste cekali do sad? Puj pike, ne vazi... E pa nije tako. Sve se gleda i sve se broji. Zameram vam sto ste Bobu Kovaca prodali onako jeftino i sto sve vise licite na starletane... Vratite se onom sto ste najbolje radili do pre nekoliko godina.
lisinac ne treba da se dozove
Lisincu i Podrascaninu ne treba prebacivati nista, oni jesu dali sve od sebe i nisu se busali pred turnir. Uros Kovacevic, Pekovic, Atanasijevic, Petric i drugi jesu. Kako ce razuveriti neverne Tome, kako ce pokazari da smo u vrhu, kako idu ne medalju itd. Od Londona ne mozemo na OI da odemo, tako da vec 10 godina nismo ni u top 12 ekipa sveta. Postali smo odbojkaski mediokriteti, to nije lose, a ni dobro, desi se, ali neka se igraci ne precenjuju toliko. A Kovac nije nista specijalan trener, bolji je od Kolakovica svakako, timovi koje je vodio o tome govore, ali nije vrhunski nivo poput Nikole Grbica.
Sokobanja
Boba je jedini imao viziju i hteo da postepeno podmladjuje reprezentaciju,ali naišao je na sujetu isluženih igraca i "stručnjaka" bez karijere.To im se nije svidelo i lobirali su dok ga se nisu rešili. A pozivali se na njegovog sina i sl.gluposti. Lično gledam samo da se odbojka vrati na vrh evrope i sveta a ne ko je selektor ali ovako samo tone sve dublje
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.