Почетна / Одбојка / Репрезентација

Одбојкашице Србије „прегазиле” САД за прво место у групи

Најефикаснија у српском тиму била је Тијана Бошковић са 25 поена
ФОТО: ФИВБ

Женска одбојкашка репрезентација Србије савладала је вечерас селекцији САД 3:0 (25:20, 22:23, 25:13) у петом колу Ц групе Светског првенства у пољском Лођу.

Србија, бранилац титуле, је овом победом против актуелних олимпијских шампионки са максималних 5-0 обезбедила прво место у групи.

Најефикаснија у српском тиму била је Тијана Бошковић са 25 поена.

По четири првопласиране екипе из сваке од четири групе избориће пласман у другу фазу турнира у којој ће селекције бити смештене у две групе од по осам тимова.

По четири најбоље пласиране репрезентације из новоформираних група учествовацбе у четвртфиналу 11. октобра.

Полуфинала су заказана за 12. и 13. октобар, а меч за треће место и финале играће се 15. октобра у холандском Апелдорну.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Размислите
Зашто је тренер Американки био онако незаинтересован на утакмици....човек не мења ништа,губи и само што се не смеје,даје неком сенилиом старцу да води Тајм аут....Све је било тако чудно...А онда видим групе,и све ми постане још сумњивије.Овим поразом САД су избегле за одлучујући део Кину,Бразил,Италију и Турску....
Размисли ти
Легендо, знаш ли уопште како се формирају групе за другу рунду и четвртфинални парови? Не могу се срести с њима пре финала.
Taj nezainteresovani trener
Karč Kiralji je kao igrač bio olimpijski šampion i u indor i bič volej odbojci a takođe i kao trener. Zbog svih dostignuća je i član odbojkaške kuće slavnih kao i višegodišnji trener reprezentacije SAD. I da li Vi stvarno mislite da u stručnom timu olimpijskog šampiona može da bude neki senilni starac.
Ja
"Stručni"!!!??? konsultant izdominirao! Da li ima neku dojavu za narednu fazu?
Iskreno
Odlicno tempirana forma...... Bravo devojke.
Pa tebi
ne znaci nista ko ni meni znaci samo njima. Nedelja je, odmori. Nemoj siriti negativnu energiju pozzz
Pok Franjo
Neka forma bude najbolja kada se odlucuje a ne sada... Sta nam znaci u ovom trenutku ako je ne bude bilo na najvisem nivou u nokaut fazi? Vidi se da ne znas mnogo o sportskoj formi i tempiranju iste pa te molim da ne komentarises.
Рационало и паметно
Ух како ми ово 5:0 (пет победа) буди нека, не тако давна, сећања на кошаркаше и одбојкаше. Све победе у групи па у осмини финала кикс. Међутим, овде је мало другачије, јесте веома исцрпљујуће такмичење али девојке морају паметно да одиграју и да се фокусирају на ''нокаут меч'' у четврт финалу. Сам систем такмичења је ''убитачан'' али наше су показале да сваком новом утакмицом играју све боље. Срећно и паметно у нове победе.
Ubija nas
tvoja pasivna agresija. Nemoj da ti se bude stara osecanja uzivaj u nedelji idi na kafu i setnjicu.
Лалош
Не знају Сантарели и девојке, требају коментаторски експерти да деле савете и тактике, те је дуг пут из млађих у сениоре, те нема талента, те проћи ће као мушки, бла бла бла.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.