Почетна / Одбојка / Репрезентација

ЕП ЗА КАДЕТКИЊЕ: Српкиње изненадиле фаворизовану Русију!

Репрезентација Србије савладала је фаворизовану Русију и освојила, за наставак такмичења, велика три бода. Утакмица у четири сета, донела је сјајну одбојку, пуно преокрета и потпуно заслужену победу наше селекције, која је застала само у трећем сету, кад су Рускиње приказале сву своју снагу.
ФОТО: ЦЕВ

СРБИЈА – РУСИЈА 3:1 (25:22, 25:18, 24:26, 25:21)

Дворана: Арена „Самоков”. Гледалаца: 150. Судије: Стефан Такаичвили (Грузија) и Властимил Ковар (Чешка) Трајање меча: 109 минута.

СРБИЈА: Лазовић 23, Коцић 18, Секулић 25, Веселиновић 5, Радмиловић 5, Ашоња 6, Т. Милојевић, Мартиновић 2, Јакшић, Љ. Милојевић 1, Стојковић. Није играла: Тасић. Селектор: Јово Цаковић.

РУСИЈА: Лазаренко 15, Смирнова 2, Котова 11, Емелина 10, Рисева 2, Воробјева 10, Ганезова, Баљко, Сталнаја 9, Максимова, Плигунова, Иванова 6. Селектор: Светлана Сафронова.

 

СПЕЦИЈАЛНО ЗА ЖУРНАЛ ИЗ САМОКОВА: АНА МАТИЈЕВИЋ

У првом и другом периоду игре, убедљиве су биле изабранице Јова Цаковића. Добро су постављале блок, а сваку кувану лопту ривалки, лако су „купиле иза блока” и организовале добре контре. Незаустављиве су биле дијагонале Анастасије Секулић, а пријем Тијане Милојевић и Катарине Лазовић, уносили су мирноћу у нашу екипу.

У првом сету било је недостижних 18:11, а у другом, уз игру „у петој брзини” и 11:2. Тек кад су успоставиле пријем и одиграле нешто бољу одбрану, Рускиње су дошле до игре – и резултата.

После 15:15, уследила је мини серија противница од 4:1, али је и поред чињенице што су „Дјевушке” дошле до три везане сет лопте (24:21), уследила драма. Секулићева и Коцићева донеле су изједначење (24:24), али су Рускиње ипак искористиле шесту сет лопту.

Упркос изгубљеном трећем периоду и уводном вођству Русије у четвртом, Србија је била на правом путу. Улазак Ане Мартиновић и њени сјајни сервиси, донели су уздах олакшања – 15:12. Ипак, било је и 19:19, а онда су поново прорадиле „хоботница” Катарина Лазовић и вижљаста Ања Ашоња, док је Јована Коцић у свом стилу, са два везана блока, завршила посао.

А ГРУПА – САМОКОВ:

Резултати, прво коло: Италија – Словенија 3:0, Русија – Немачка 3:0, Србија – Грчка 3:0. Друго коло: Немачка – Словенија 3:0 (25:17, 25:18, 25:21), Србија – Русија 3:1 (25:22, 25:18, 24:26, 25:21), Грчка – Италија. Треће коло, понедељак: Србија – Немачка (14,30), Италија – Русија (17), Словенија – Грчка (20,30).

ТАБЕЛА: Србија 6, Италија, Русија и Немачка по 3, Грчка и Словенија без бодова.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zeljo
Braco cure samo tako nastavite i vicete zamijeniti svoje starije kolegice u repki.Ovo je dobro zasport uopce jer taj truli i favorizirani nogomet je u banani.Zelim vam jos mnogo uspijeha uvasem radu i tako se bori za boje svoje domovine.Sretno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.