Почетна / Одбојка / Репрезентација

Селектор Грбић оптимиста на дебију: Идемо на победе у Бразилу!

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да његова екипа није максимално уиграна, али да ће у предстојећим утакмицама са Бразилом у Светској лиги ићи на обе победе
ФОТО: Д. Жарковић

Одбојкаши Србије играће у Бело Хоризонтеу против Бразила, у петак од 19 часова и недељу од 15 часова у утакмицама првог викенда Групе А Прве дивизије Светске лиге.

Трећу недељу радим са већом групом играча. Први део смо посветили физичкој припреми и уигравању екипе. Нећемо бити максимално уиграни, али за то треба времена. У свакој утакмици ћемо ићи на победу, трудићемо се да одиграмо најбоље што можемо – рекао је Грбић на конференцији за новинаре у Београду.

Сигурно је да ће и они одморити неке играче и да неће бити у врхунској форми, поготово јер су као домаћини већ изборили учешће на завршном турниру. Због тога постоји опасност да не буде врхунске одбојке у предстојећим утакмицама, али све је то у склопу припрема и уигравања за завршни турнир – додао је Грбић.

Селектор је навео да ће се Константин Чупковић и Милан Катић после утакмица у Бразилу прикључити селекцији која се припрема за Европске игре у Бакуу, док ће се сениорима у Италији за утакмице другог викенда, прикључити Никола Ковачевић и Немања Петрић.

Сви бисмо желели да смо имали више времена за припреме, за ове две недеље нису сви играчи дошли у истом тренутку. Ове године из група иде по три екипе на завршни турнир и то даје простора да се млади играчи баце у ватру и покажу за шта су спремни. Идемо у Бразил не само да одиграмо, већ и да покушамо да победимо у сваком мечу – рекао је средњи блокер Драган Станковић.

Грбић је позвао 14 играча у тим, међу којима су техничари: Никола Јововић (Монца) и Алекса Брђовић (Белхатов).

Коректори: Александар Атанасијевић (Перуђа) и Саша Старовић (Латина).

Либера: Никола Росић (Томис Констанца) и Невен Мајсторовић (Партизан).

Блокери: Драган Станковић и Марко Подрашчанин (Лубе Треја), Срећко Лисинац (Белхатов) и Александар Околић (Црвена звезда).

Примачи: Урош Ковачевић (Модена), Марко Ивовић (Асеко Решовија), Константин Чупковић (Бидгошћ) и Милан Катић (Војводина).

Одбојкаш Србије Марко Подрашчанин рекао је да његова екипа не би требало да буде оптерећена победама и бодовима и да је задовољан распоредом на почетку такмичења.

Ово је сам почетак, прва два викенда гостујемо и то нам може ићи у корист. Нисмо на врхунцу форме, али надам се да ћемо се пласирати на завршни турнир у Рио де Жанеиру. Да смо играли на домаћем терену били бисмо под императивом победа, а овако ћемо играти растерећеније. Има још да се сложи много коцкица како би екипа играла боље. Из дана у дан се види напредак, надам се да ћемо се бољом формом вратити на домаћи терен – рекао је Подрашчанин.

Репрезентација Србије ће 18. пут наступити у Светској лиги, до сада је освојила четири сребрне медаље (2003, 2005, 2008. и 2009.) и три бронзе (2002, 2004. и 2010).

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

28
Ko vise stavlja ovog Brdjovica medju 12, a Mitica nema?
logos
Tata !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.