Почетна / Одбојка / Репрезентација

Почиње Гран При: Одбојкашице крећу на „пут око света” без Зорана Терзића

Женска сениорска репрезентација Србије отпутоваће у уторак пут Тајланда, где ће за викенд играти прве мечеве у оквиру А групе Прве дивизије светског Гран прија
ФОТО: Н. Неговановић

У односу на прошлу годину, али и недавно завршене Европске игре у Бакуу, знатно промењен тим покушаће да се супротстави домаћину, Бразилу и Јапану.

Селектор репрезентације Србије, Зоран Терзић, по повратку из Азербејџана, дао нам је неколико важних информација пред наступ наше селекције у Бангкоку.

Немамо неких претераних података о Тајланду, Бразилу и Јапану, али то су углавном репрезентације, које у неком мање-више истом саставу, играју већ неко време. Припремаћемо се за те мечеве на основу утакмица од прошлих година.

Подмлађена екипа се, из Азербејџана, вратила са бронзаном медаљом. Сматрате ли да је то показатељ да сте на добром путу?

У Бакуу смо личили на екипу. То је неки први услов и знак да можемо очекивати да та екипа и даље игра добро. Било је много нових играчица и колико год да су желеле да побеђују, оне једноставно морају да прођу неки период привикавања, који се односи и на систем игре и на неки начин понашања у репрезентацији. Наравно, треба сачекати да све легне на своје место, али овај први корак је био врло добар и то нам даје наду да ћемо квалитетно радити и у наставку.

Повратак Ћебићеве и Раденковићеве
Боје Србије у Тајланду браниће 12 играчица– техничари: Даница Раденковић (Атом Трефл), Слађана Мирковић (Визура), коректори: Ана Бјелица (Хемик Полице), Марта Дрпа (Вићенца), Адела Хелић (Мушињанка), либеро: Сузана Ћебић (Тарговиште), средњи блокери: Јована Стевановић (Поми Казалмађоре), Маја Савић (Мушињанка), Мина Поповић (Вићенца), примачи сервиса: Брижитка Молнар (Бокаи Тианђин), Тијана Малешевић (Новара), Бианка Буша (Вићенца).

С обзиром на тренутну ситуацију која се односи на велики број репрезентативних турнира и потребу да често мењате играчице, каква су очекивања од овогодишњег Гран прија?

Одиграћемо квалитетан турнир. Небитно је у ком саставу. Кад постоји одређени број девојака, које играју на високом нивоу, очекују се и такве утакмице. Резултат, нажалост, не зависи увек само од нас. Очекивања су нам увек иста, пре свега што се игре и понашања тиче. Желимо да то буде на високом нивоу, да мотив буде присутан, да не одустајемо – закључио је Терзић.

Занимљиво је и то да ће репрезентацију Србије, на мечевима првог викенда у Бангкоку предводити Бранко Ковачевић, пошто ће Терзић у Београду тренирати са играчицама, које остану у Србији и које ће се спремати за други викенд у Калињинграду.

Треба знати и то да ће ове године у елитној дивизији Гран прија наступати 12 репрезентација, а да ће најбољих пет, плус домаћин Јапан, играти на „фајнал-сиксу”.

Првог викенда, у Б групи, у кинеском Нингбоу, играће Немачка, Русија, Кина и Доминиканска Република, док ће се мечеви Ц групе одиграти у Анкари, а тамо су САД, Италија, Белгија и домаћин Турска.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dragan
Brakocevic ne zeli da igra zbog Terzica, Ognjenovic je takodje u losim odnosima sa Terzicem pa ni ona ne igra, a Boskovciceva trenira jos od aprila ali je nema u timu - valjda ima menadzera pa Terzic i ekipa nemaju interes da je uzimaju - nema drugog objasnjenja. A novinari ne smeju nista da pitaju, da ne bi ljutili Boricica. Ukratko, nece ova ekipa videti Rio. Molnar i Malesevic prvi izbori na primacu?! Sta reci.
Odbojka
Nemoj lupati,Maja će igrati samo je dobila dužu pauzu,Bošković trenira i tačno je od aprila i ona je oslobođena napora u ovom trenutku čuvajuje za EP.Iako trenira tek skoro je počela sa loptom
pera
Šta je sa Brakočević i Bošković.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.