Почетна / Одбојка / Репрезентација

ХЕРОЈ „СРЕБРНЕ ПРИЧЕ” У РИО ДЕ ЖАНЕИРУ - Камило Плаћи: Како да пропустим финале?!

- Петорица доктора су ме саветовала да останем у болници у Рију неколико дана, али сам ја то одбио, објаснивши да морам да будем на клупи и у финалу - каже Плаћи

Захваљујући друштвеним мрежама, иако је цео случај у првом тренутку чуван у строгој тајности, јавност у Србији је сазнала да је Италијан Камило Плаћи (59), седео на клупи у финалу против Француске, иако је ноћ пре тога провео у болници, након преживљеног блажег инфаркта.

На сопствену одговорност, иако су га неки доктори наговарали да остане у болници и отпочне терапију, искусни италијански стручњак, одлучио је да присуствује завршној представи у Рију, у којем је наша селекција нажалост, доживела максималан пораз.

- Петорица доктора су ми предлагали да останем у болници, али је након мог негирања, један од њих констатовао да би било боље да одем на финалну утакмицу, у односу на то да лежим у соби и гледам меч на телевизији. Па, како да пропустим финале?! - питао нас је Камило, на аеродрому у Франкфурту, приликом повратка из Рио де Жанеира.

- Стресне су биле ноћи после пораза од Италије - наставља овај искусни стручњак. - Мало сам спавао, по целу прегледавао снимке, пио кафу и палио цигарету за цигаретом... Очигледно да је све кулминирало у Хотелу, након победе против Американаца, која је ваљда донело олакшање. У мом случају и јак бол у грудима. Утрнула ми је лева рука и облио ме хладан зној. Знао сам да нешто није добро, претпоставио да је по среди инфаркт! - каже 59-годишњи Плаћи.

На Камилову срећу, брза је била реакција доктора из, мање-више свих репрезентација учесница завршног турнира.

- Била је то брза и правовремена реакција доктора, а хвала Богу да је организам издржао заиста јак удар. Потом је дошао и званични лекар такмичења, који иначе ради у оближњој болници у Рију, у којој сам провео наредну ноћ - објашњава Плаћи.

У недељу рано ујутру, по италијанског стручњака у болницу је дошао Ласло Лукач, тим менаџер наше репрезентације:

- Камило је био много боље, што су ми потврдили сви лекари - каже он. - Сваких 6 сати су му радили анализу крви, стање му се стабилизовало, резултати су били добри. Добио је лекове за смирење и савете, како да се понаша у таквим ситуцијама - каже Лукач.

Нажалост, и у понедељак поподне, Плаћи је осетио сличан, али ипак нешто слабији бол у грудима, што би се могло назвати још једним блажим обликом инфаркта. Било је то пред сам полазак из Рија за Франкфурт, па је у последњем тренутку одлучено да Плаћи лети бизнис класом.

- Он је човек жарко желео да се врати у Италију и да тамо настави са лечењем. Све смо учинили да му олакшамо тежак пут и да га вратимо у Србију. Многе ствари је радио на сопствену одговорност и заиста сам срећан што је на крају све протекло без неких тежих последица. Надам се да ће Камило одмах наставити са лечењем и анализама и да ће поново врло брзо бити с нама - додао је на крају Лукач.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

034
nije Topola nego Trnava.Mladjarijo cuvaj se mrznje
Topola
Laslo mu pomogao? Ne mogu da verujem...
Zozo
A sto mu nebi Laslo pomogao???

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.