Почетна / Одбојка / Репрезентација

Србија после невероватних три сата игре славила против Словачке

Мушка одбојкашка репрезентација Србије победом је стартовала на првенству Европе савладавши у италијанском граду Бусто Арзицију селекцију Словачке са 3:2 (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9)
ФОТО: ЦЕВ

Србија је до тријумфа дошла после велике борбе и 180 минута игре.

Најистакнутији у селекцији Србије био је Александар Атанасјевић са 28 поена, док је Словаке предводио Петер Михаилович са 25.

Током већег дела првог сета виђена је „резултатска клацкалица”. Србија је рек у другом делу тог периода направила серију од 4:0, те дошла до предности од 19:16, коју Словаци нису успели да сустигну, па су изабраници Николе Грбића повели са 1:0 у сетовима.

Словачка је на почетку другог сета искористила велики број грешака селекције Србије, па је на први технички тајм-аут отишла са три поена предности.

Србија је тек средином другог сета успела да стигне до изјендачења (18:18), међутим, након нове серије грешака српских одбојкаша, Словаци су поново стекли предност, коју су сачували до краја тог периода и дошли до изједначења у сетовима.

Трећи сет донео је много узбуђења. Изабраници Николе Грбића су губили са 12:17, али су ипак успели да дођу до изједначења. У наставку трећег сета екипе су се смењивале у вођству, да би прво Србија пропустила две сет лопте, а Словаци три.

При резултату 28:27 за Словачку поен је у први мах након смеча Александра Атанасијевића додељен Словачкој, јер је лопта завршила у ауту, али је селектор Србије Никола Грбић затражио видео „челенџ”, који је променио првобитну судијску одлуку, па је досуђен блок-аут.

У наредном поену, судије су свирале „пецање” репрезентативаца Словачке, па је Србија дошла до треће сет лопте, коју су блоком материјализовали Атанасијевић и Срећко Лисинац.

Србија је добро почела четврти сет, стекла четири поена предности (16:12), међутим, дошло је до новог „пада” у игри, па су Словаци направили серију од 9:2 и дошли до преокрета.

Грбић је у тим тренуцима изменама покушао да поправи игру, али у томе није успео, па је Словачка изборила пети сети.

У тај-брејку није било много узбуђења, пошто су српски одбојкаши одмах на почетку стекли четири поена предности, коју су сачували до краја, те су дошли до првог тријумфа на шампионату Европе.

На првенству које 9. до 18. октобра заједнички организују Италија и Бугарска, српски одбојкаши сутра од 15 сати играју против Финске, а у последњем колу састају се у недељу од 18. сати са браниоцем титуле Русијом.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
ma ljudi moji dali ovi momci treniraju servis..........ma znam da treniraju ali mi nikog nemožemo da napadnemo servisom već neko vreme i imaćemo puno problema sa jačim ekipama od slovačke a i ovo danas je bilo na jedvite jade...
Cacak
Steta sto Krsmanovic nije bio u timu... Sa njim bismo lakse pobedili. Sad je ocigledna greska selektora sto ga nije poveo na EP.
Cacak
Brale, nisi u toku...
sta?
druze ti mislis da je on bolji od Podrascanina i Lisinca? haha
ja
losa igra da ne kazem katastrofalna

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.