Почетна / Одбојка / Репрезентација

Терзић: Морамо да будемо задовољни када победимо Немачку са 3:0

"Утакмице против Тајланда и Јужне Кореје ће бити другачије, не знамо колико су они спремни. Тајланд нас је у квалификацијама за ОИ победио са 3:0 и против њих мора да се игра пуном снагом ако желите победу"
ФОТО: М. Антић

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да је задовољан подом против Немачке у првом колу Гран прија у Јужној Кореји, али да његова екипа мора да поправи игру за завршницу тог такмичења.

Одбојкашице Србије победиле су јутрос у јужнокорејском Хвасонгу селекцију Немачке са 3:0 у сетовима (26:24, 25:20, 25:15), у утакмици првог кола Групе Б на Гран прију.

Морамо да будемо задовољни када победимо Немачку са 3:0 на неком завничном такмичењу. Има много тога на чему морамо да радимо и шта да поправимо. Нормално је што смо правили одређени број грешака, пошто је ово прва званична утакмица у сезони, па за прву утакмицу можемо да будемо задовољни игром и резултатом – рекао је Терзић.

Одбојкашице Србије у суботу од 9.40 по средњеевропском времену играју против Тајланда, а у недељу у трећем колу против Јужне Кореје (7.10).

Циљ је да у наредним данима дижемо ниво игре за завршницу Гран прија. Утакмице против Тајланда и Јужне Кореје ће бити другачије, не знамо колико су они спремни. Тајланд нас је у квалификацијама за ОИ победио са 3:0 и против њих мора да се игра пуном снагом ако желите победу. Против Кореје имамо добар биланс, изгубили смо једну утакмицу, леже нам по стилу игре – рекао је селектор.

Те две утакмице неће бити „лак залогај“. Надам се да ћемо играти боље него против Немачке, а наша предност је то што имамо 14 играча који пођеднако конкуришу за прву шесторку. Надам се да ћемо уз одређене измене задржати свежину у првој постави и да ћемо одиграти две квалитетне утакмице – додао је Терзић.

Одбојкашица Сања Малагурски, која је са 20 поена била најефикаснија против Немачке, рекла је да није очекивала убедљиву победу.

Очекивали смо занимљиву утакмицу пошто смо пре почетка турнира играли пријатељске мечеве, али нисмо очекивале овако лак резултат. Утакмица није била лака, ушле смо спремно и концентрисано и увек је добро на овакав начин отворити турнир – рекла је она.

Капитен Србије Маја Огњеновић рекла је да је срећна што је њена екипа победом започела такмичење на Гран прију.

Сутра играмо против Тајланда, дуго нисмо играле против екипа из Азије које играју брзо, много комбинују. Надам се да ћемо се добро припремити за тај дуел – додала је капитен Србије.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.