Почетна / Одбојка / Репрезентација

Земљотрес прекинуо меч у Мијанмару, српски репрезентативац Урош Ковачевић бежао са терена (ВИДЕО)

Играо се други сет утакмице другог кола клупског првенства Азије у Мијанмару, између Ал Арабија (Катар) и Ал Џазире (УАЕ), у моменту кад је главни град ове азијске земље Најпидав, продрмао земљотрес јачине 6,7 степени Рихтерове скале
ФОТО: ФИВБ

Све је било толико снажно и неочекивано, да су се и одбојкаши разбежали с терена, што су забележиле и камере националне телевизије.

Жив сведок овог догађаја био је и Урош Ковачевић, српски репрезентативац, који је уз Бразилца Висотоа највеће појачање шампиона Катара на овом такмичењу.

Било је баш чупаво – у свом стилу ће млади српски ас.

У првом тренутку нисам схватио о чему се ради, гледали смо ка плафону, где су сијалице ударале једна о другу. Многи играчи и службена лица већ су истрчали из дворане, кад сам и ја кренуо да бежим ка излазу. На срећу, није се ништа срушило, темељи дворане издржали су заиста јак удар. Ми смо се брзо вратили на терен, све се смирило и наставили смо меч, који је, чини ми се трајао краће од земљотреса.

Истог дана, земљотрес је затресао и Италију?

Мени је очигледно било суђено да га негде преживим. Да ли у Мијанмару, или Италији, свеједно. Чуо сам се и са Атанасијевић и Подрашчанином и осталим момцима који играју у Италији и послао сам им снимак са наше утакмице, у моменту кад је почео земљотрес. Сви смо се смејали на крају, кад гледате како играчи беже са терена, али верујте, у моменту кад се све догађало, није ми било до смеха – каже млађи од чувене одбојкашке браће Ковачевић.

Иначе, екипа Ал Арабија је један од фаворита на клупском првенству Азије. Савладала је и кинески Шангај (3:1), за прво место у групи. Овај меч је био занимљив и по чињеници што су браћа Ковачевић играли један против другог.

Да, на другој страни терена брат Никола, који је за ово такмичење ангажован од кинеског шампиона. Победили смо 3:1, иако су они повели 1:0. Било ми је на почетку све необично, али кад смо изгубили први сет, уозбиљили смо причу и мислим да је утакмица била јако квалитетна. Важно је да и једни и други идемо у четвртфиналну групу, где ће нам противници бити екипе из Вијетнама и Мијанмара. То су знатно слабије екипе од Ал Арабија и Шангаја и нема сумње да ћемо и Никола и ја проћи са својим тимовима до четвртфинала.

У преостале две групе је још неколико сјајних екипа. Фаворити за пласман у полуфинале су одбојкаши Пајкана из Ирана (Жигадло и Ћаћић), па шампион Кинеског Тајпеха и јапанске Тојоте Госеји, са Игором Омрченом, који није играо у прва три кола.

Клупски шампионат Азије траје до 31. августа, кад су на програму мечеви за коначан пласман.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.