Почетна / Одбојка / Репрезентација

ИСТОРИЈА НА ТЕРАЗИЈАМА: Први радни дан Зорана Гајића, новог председника Одбојкашког савеза Србије

Препун обавеза био је први радни дан Зорана Гајића, новог председника Одбојкашког савеза Србије. Прву кафицу, уместо са Владимиром Грбићем, што је била његова жеља, попио је са својим најближим сарадницима, али и у друштву Слободана Милошевића, одлазећег генералног секретара ОСС.
ФОТО: В. Марковић

Били су ту и нови генсек, Иван Кнежевић, као и четири члана Извршног одбора, Горан Градински, Богдан Мамузић, Богдан Сретеновић и Милан Јовановић. Недостајао је Иван Миљковић, који се због клупских обавеза експресно вратио у Турску.

Дуго су разговарали иза затворених врата, али се мора признати да је Гајић имао времена и за пријатеље, који су желели да му честитају на избору, као и за новинаре и фоторепортере, који су, свако на свој начин бележели  историјске тренутке за српску одбојку.

До касно синоћ Гајић и Кнежевић разговарали су и са запосленима у Одбојкашком савезу Србије, са жељом да што пре издају нове радне задатке.

А у разговору за медије, није имао много шта да дода, а да није рекао још минут по завршетку недељних избора у хотелу М. Поновио је да су исти протекли у демократском тону и да су делегати Скупштине гласали по сопственој савести.

И даље сматрам да сви заједно треба да наставимо да радимо. Рекао сам и остајем при том ставу, да је у Савезу било доста добрих ствари, пре свега у експлоатацији националних селекција. Нарочито сениорских, можда мало мање млађих. Ту има резерви. Међународна сарадња и позиционирање Савеза је на највишем могућем нивоу. То је нешто што је јасно сваком – рекао је Гајић и поновио још једном највећи проблем „одбојкашке Србије”.

Постојао је огроман јаз канцеларије у Београду и свих других, одбојкашких мученика широм Србије, одакле и потичу сви репрезентативци. Они су ме и изабрали, јер се нису осећали интегралним делом Савеза. Наш велики задатак је да у следећем периоду максимално испоштујемо те људе, макар да их саслушамо. Не можемо по закону о спорту, нешто конкретније да им помогнемо, нарочито не финансијски. Можемо саветима и одређеним искуством да их упутимо шта и како могу да ураде? Да добију мало већи дигнитет у комуникацији са локалним самоуправама и да тамо позиционирамо наш спорт. Наслов целе приче била би тешња комуникација са клубовима и регионима, у помоћи у њиховом преживљавању.

Још једном је Гајић поновио начин, на који је комуницирао са људима из свих одбојкашких региона у претходних седам дана.

Обишао сам целу Србију, од Грачанице до Новог Сада. Свима сам испричао свој програм, а исто тако сам и од њих тражио да ми кажу шта очекују од будућег председника. Нисам се ја родио у фотељи, немам апсолутно никаквих патолошких амбиција, лечења личних комплекса овом функцијом. Ја сам испуњен човек. Имам мотив, који је везан за то да сва она виђења, која нису у складу са досадашњим радом Савеза, имплементирам. Сви они имају виђење како то треба да изгледа и то ћу пробати да урадим у пракси.

По речима Зорана Гајића, он ће бити човек за локал, а Иван Миљковић за међународну сарадњу.

Иван је млад, савремен човек, искусан и у стварима ваше новинарске струке. Очекујем да у спољној политици Савеза задржи статус, који до сада има. А ја лично планирам да од 100 службених путовања, 99 буде у Србији. И не брините због чињенице што ћу упоредо са овом улогом обављати и тренерску у Бакуу. Бићу ту за све оно што је потребно да Савез неометано функционише...

Прокоментарисао је Гајић и реакцију Владимира Грбића на крају Изборне скупштине, када га је овај назвао лицемером.

Ја сам старији, праштам. Не љутим се ни на кога. Свашта се дешавало у овој предизборној кампањи. Неки моји људи су били преплашени, јер је на једној страни Вања, на другој Гаја. Нас двојица се у неким стварима апсолутно слажемо, пре свега што се тиче експлоатације националних селекција и српске школе одбојке, међународне сарадње... У неким смо дијаметрално различити. Охладиће се и Владимир. Да смо играли шах, исто би било. Ко зна како бих се ја понашао да сам изгубио?

Нови председник ОСС и даље сматра да је Грбић искориштен од стране људи који су дуго година имали бенефит од Одбојкашког савеза Србије.

То су Одбојкашки савез Београда, неки људи и клубови. Шира Србија није имала ништа од тога. Понављам, ниједног тренутка нисам доживљавао Владимира Грбића као човека који стоји наспрам мене, када је одбојка у питању. Ни по идејама, ни по ставу. Једноставно, опција која га је кандидовала, дуго је владала, што су знали сви они који су гласали за мене.

Поновио је на крају Гајић причу о „тимском раду”:

Све што сам урадио у животу, подарили су ми моји сарадници. То су и играчи и чланови стручног штаба и руководство. Желим да тај тимски дух пренесем и на Савез. Током обиласка региона, осетио сам огромну енергију људи који ми пружају подршку и схватио да и ту имам један велики тим иза себе.

И подршку осталих чланова сиднејске генерације:

Желим да их све увучем у рад Савеза и Ђулу Мештера, и Слободана Ковача и Андрију Герића и Васу Мијића и Слободана Бошкана и Вељка Петковића. Да стану уз раме потпредседнику Ивану Миљковићу...

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lav
Braci svaka cast posle svega sto su dali i sto ih je proslavilo.Ipak, mnogo je lakse igrati kada znas da ti niko ne ''duva'' za vrat i da imas pravo na gresku jer neces biti zamenjen. Pisem ovo bez ikakve lose namere i zle krvi, tako je kako je, na svim poljima gde je moguce nekome dunuti vetar u ledja, a neko rudarski krci put. Igraci znaju o cemu pricam.Srecno svima , uprkos svemu.
praja
Boro,ako si ti ovo dopustio i dao svoj blagoslov propasti odbojke neka ti je na cast,onda si zaboravio sve od 1975 pa sve do danas za sta su sve odgovorni Grbici pocevsi od pokojnog Milosa pa sve do njegovih sinova, a odgovorni su za sve medalje koje krase Srpsku musku odbojku posebno onu zlatnu olimpisku.Nadam se da svi imenovani koji zavide braci u kuci slavnih nece ucestvovovati u ovom omalovazavanju velikih sportista i jos vecih i obozavanih ljudi.Stravicna greska nadam se i ne pogubna
Prajo
jesi li ti sam igrao odbojku ili je još neko igrao sa tobom u ekipi? Odbojka se igrala i pre a igraće se i posle Miloša, Vanje i Nikole Grbića. A ovo što se tiče Bore, pa on je napravio organizaciju koja će funkcionisati doveka samo ako su on i njegovi "prvoborci" na vlasti. A tvoj hvalospev o tome kako su Grbići obožavani ljudi svojom podrškom Gajiću .demantovali su njihovi saigrači iz Sidneja.
Slobodanka
Zato im Tadic nije odgovarao,otisao u penziju bez pompe i....jer nije odgovarao trio kampaneli nije ostao ni kao savetnik kao neki preko 70...... Po ugovoru i ostalom
straja
Boze,boze koliko strucnjaka I oko cega se spore.Ako dobro shvatam Gajic nudi saradnju svakom ko hoce I ume da radi.E sad ko hoce FOTELJu a ne tvrdu stolicu...molim lepo trazi na drugom mestu...zna se gde se deli. A sto se tice stalnih primedbi da se ceo sport vrti oko Beograda.....a da se asovi stvaraju svuda po Srbiji.....nije pitanje za Beograd nego za sve one koji dolaze u Beograd da li sto zele ili sto su "kupljeni",nije bas od znacaja.a nije ni sasvim tacno.Eto npr Kragujevac,dosta "uvezenih" sportskih rezultata.Ili zar N.sad ne "uzima" podosta toga iz svoje okoline pa I iz Sapca npr.......ako Bgd sa okolinom ima oko 2.500 000 ,to je skoro 30%.. Zao mi je sto niko nije uocio da je Gajic obisao Srbiju od Gracanice.....za razliku of prethdnog predsednika.
region
Gajo sve si u pravu.Muska odbojka se gasi u Srbiji,Beograd je preuzeo sve klubove stvara se vestacki prva B liga najskuplja a bez ikakvog kvaliteta, pa cetiri druge lige a na regionima nema nigde klubova ugaseni,nestali a o formalnostima koje klubovi debelo placaju Beogradu da ne pricamo.Kad je ko iz Saveza obisao neki mali klub.Niko nikad,nije im bitno.Godinama se kriju iza rezultata reprezentacije a ovo stanje ce doci na naplatu vrlo brzo ukoliko se nesto drasticno ne promeni.Pogledajte prvu ligu prosek iznad 30 godina katastrofa jedna nigde mladog igraca.A u Beogradskom i savezu Srbije se ponasaju tako prepotentno da je to zastrasujuce/Bolje je savez radio kad su u njemu bili gdin Tadic i gdin Keser nego kad ih je sad vagon.
Da
Apsolutno se slazem

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.