Почетна / Одбојка / Репрезентација

Иван Кнежевић: Исплатили смо део премија играчима за Светску лигу

Савез је један огроман систем, који је функционисао захваљујући људима који су радили у њему – истиче Кнежевић, задовољан сарадњом са најближим сарадницима
ФОТО: Н. Неговановић

Велике промене које су се догодиле у Одбојкашком савезу Србије, довеле су и нове људе на чело ове угледне спортске организације.

Председник Зоран Гајић, потпредседник Иван Миљковић и генерални секретар Иван Кнежевић, засукали су рукаве и донели доста нових ствари, али и огромну енергију у просторије на Теразијама 35.

Кнежевић (39) је од јутра до мрака у Савезу, питамо га како се сналази у новој улози, генсека ОСС?

Нити се осећам нешто претерано нов у Савезу, нити је ова функција баук. Нека претходна искуства стечена у клубу и репрезентацији, доста ми помажу. У глави сам спремно ушао у ову причу и уживам у сваком радном дану. Сматрам да је и Савез један огроман систем, који је функционисао захваљујући људима који раде у њему. Они поседују огромно искуство и кад затражим неку информацију, добијем одговор брзо и на време – каже рођени Обреновчанин, који је играчку каријеру градио у подгоричкој Будућности, Милиционару, новосадској Војводини, Турској, Грчкој, Немачкој и Француској...

Константно сам у контакту са председником Гајићем и потпредседником Миљковићем. Упућени су у сваки детаљ, који се догађа у Савезу. Зоран воли свој тренерски посао и много брине о раду националних селекција и неким акцијама које смо покренули, а тичу се развоја струке у другим деловима Србије. Ивана највише интересује маркетинг, изглед сајта. Био је недавно у Београду, ишли смо на прославу Олимпијског комитета Србије и његова појава је изазвала огромно интересовање присутних. Мене лично највише интересују финансије, организација припрема, а често сам на састанцима... – каже Кнежевић.

После месец дана можете ли да нам кажете какво сте стање затекли у Савезу, кад су у питању финансије?

Одбојкашки савез је на чврстим ногама. Велика је ствар што је освојена Светска лига. Тим новцем су се покрила одређена дуговања из претходних година. Мирно смо ушли у 2017, платили котизације за Светску лигу и Гран при и већ резервисали авионске карте за учешће у тим такмичења. Исплатили смо и један део премија играчима и стручном штабу за Светску лигу, као и члановима женског стручног штаба за олимпијско сребро. Сви људи у националним тимовима морају да се испоштују, да се осете важним и да покажемо да ценимо њихов рад.

Поменули сте селекторе Грбића и Терзића. Кад очекујете да дође до потписивања уговора са њима?

У принципу, ту само треба да се договоре председник Гајић, Никола и Зоран око детаља везаних за уговоре, а верујем да ће првом приликом кад то буде могуће, уследити званично потписивање. Наша жеља је да мушка и женска сениорска репрезентација имају исти статус. Ту мислимо и на уговоре селектора и све остале детаље – открива генсек ОСС.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Samo Pare
Tako je.Otsavljen im je savez sa budžetom od 1 000 000 EURA na godišnjem nivou od države.Generacije su utabale sebe u to da danas odbojka dobija najviše novca od države.Plus ugovor od Vipa.Status na državnom nivou i u svetskoj odbojci je nešto što se gradilo godinama.Ovde je priča o novcu a Nikola i momci su učinili u 2016 godini da savez bude stabilan u 2017.Još samo da novo rukovodstvo isplati dugove( sitne su pare ) Terziću i Nikoli pa da vidimo da li njih dva nastavljaju ili ne.Za javnost su tu,za sve koji su u toku znaju da je situacija NI NA NEBU NI NA ZEMLJI ŠTO SE TIČE NJIH DVA...
Niki
Apsolutno se slazem! Samo po ugovoru, i nista vise!!!
Dex
Tako je! Isplatiti sve po ugovoru koliko se kome duguje. Pošteno!
Ja
Grbic im osvoji svetsku ligu i sve te pare a ne zna se da li ostaje selektor.. Smejurija..
Ti
Porediti Svecku ligu i Olimpijske igre je stvarno pre pre pre presmesno! Najveći neuspeh srpske odbojke u poslednjih 25 godina.
Ja
Osvojili su naravno igraci.. Ali do tad igraci nisu to osvajali ako me razumes..
Прикажи још одговора
Jaran
Stegla magla ovih dana....
I nije vam bilo tesko...
Prethodno rukovodstvo vam je ostavilo poprilicno sredstava za isplatu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.