Почетна / Одбојка / Репрезентација

Маријана Боричић: Све се поклопило

ФОТО: ЦЕВ

Детектор реагује на метал, пиште сигурносна „ка-де” врата на аеродромима. То је знак да се кући враћају најбоље јуниорке Европе, одбојкашице Србије!

На њиховим грудима је злато, на лицима осмеси. Ни од једног, ни од другог, не одвајају се ни на тренутак. Очи су им црвене и уморне – мало се славило, мало плакало, од радости и смеха. У рукама мобилни телефони. Тешко је одбранити се од честитки које пристижу.

Маријана Боричић, селекторка Србије, седи и посматра своје мезимице. Навикла је да их чува, већ више од месец дана, а сада зна да су и злата вредне. Имају одличје да то потврди!

Не знам, све се поклопило. Стручни штаб нам је доста сазрео, учили смо из претходних утакмица, били спремни на различите исходе. Направили смо добру екипу, околности су нам ишле на руку – сумира утиске Маријана.

БОШКОВИЋ: ОГРОМАН ПОДСТРЕК!

Капитен Србије Тијана Бошковић, после финалне утакмице није могла да заустави сузе радоснице. Самим тим, једно време није била у стању ни да да прву изјаву.

Цело Европско првенство смо одиграли на изузетно високом нивоу. Сматрам да смо показали највише и да смо заслужиле ово злато. Награда најбољег појединца биће ми велики подстрек за даље. Срећна сам због својих игара и учинка на овом турниру – признала је стасита Херцеговка.

Да ли сте очекивали тако убедљиву Србију, која је на целом турниру изгубила само два сета?

Нисам! Знала сам да ћемо играти квалитетно зато што смо, током припрема, много радили на основним елементима игре – сервису и пријему. Девојке су знатно напредовале. Мислили смо да ће бити неизвесније, пре свега у групи.

Финале је донело драму?

Нажалост, у финалу су нас издали сервис и пријем. Очекивали смо тежак меч, али колико год смо се договарали да прескочимо панику, када почну да се бране и кувају, план није функционисао. Није нас хтео сервис, Словенке су биле сјајне на пријему. Почели смо да судимо, не да се бавимо својом игром... Оног тренутка када смо се фокусирали на терен, показали смо све вредности.

Осим златних медаља, у коферу су још три појединачна признања. И то је показатељ квалитета ове генерације?

ЗЛАТО И ЗА ЈЕЛЕНУ!

Јелена Вигњевић, иначе капитен ове сјајне генерације наших јуниорки, због мононуклеозе пропустила је Европско првенство у Тартуу. Ипак, саиграчице је нису заборавиле.

У једном тренутку, по повратку из дворане „Ле Кок”, девојке су запевале:

Узела си трофеј Вигњевић, Вигњевић, Вигњевић...!

Остаје нада да ће Јелена предводити саиграчице на још једној великој акцији ове, сада већ златне генерације, Светском првенству, које је на програму наредне године.

Током припрема и такмичења нико није размишљао о томе, али је сада јасно да постоји огроман квалитет у овом тиму. Предосећали смо да би Тијана Бошковић могла да освоји ласкаво признање најбоље играчице Европе. Била је одлична у нападу, сјајна у одбрани и чврста у блоку. Док смо са Саром Лозо вежбали сервис, причали смо на тему да би могла да буде најбољи сервер турнира. Тада се само смејала. Због Бојане Миленковић ми је посебно драго, јер смо много вежбали пријем, а знају се и њени нападачки квалитети...

За вас је злато у Тартуу и лична сатисфакција за тешку 2014. годину, јер је познато да сте преживели „пакао са поплавама у вашем Обреновцу”?

Да, ово ми је најлепши тренутак у 2014. години. Надам се и девојкама, којима желим да наставе добро да тренирају и да буду здраве. Сигурна сам да их очекују успешне каријере, а надам се да ћемо се пласирати и на Светско првенство и да ћемо тамо имати такође шта да покажемо – закључила је Боричићева.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

koleno
ajmo goso
logos
Cestitke Marijani i generaciji 96, 97 a i mladjim.Veliki je ovo uspeh.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.