Почетна / Одбојка / Репрезентација

Стефана Вељковић, сада једна од искуснијих: Све се мења, иде време!

Пре десет сезона Стефана Вељковић (27) била је најмлађа на списку селектора Зорана Терзића
ФОТО: ФоНет

Вижљаста Јагодинка Стефана Вељковић дрско се на мрежи супротстављала знатно искуснијим ривалкама, па је задужила репрезентативну једанаестицу за деценије које су долазиле и које долазе.

На списку који је први стратег српских одбојкашица саставио за предстојеће квалификације за Светско првенство, она је једна од најискуснијих.

Ипак, као „вечито дете”, зна се да је задужена за смех и добру атмосферу, како у престоничком хотелу „Холидеј ин”, новом дому српских одбојкашица и одбојкаша, тако и у дворани „Мастер”, у којој сви тренирају.

Првој прозивци Александра Владисављева, у одсуству Зорана Терзића, присуствовали је свега десетак играчица, махом млађих, због обавеза оних искуснијих на Светском клупском првенству у Јапану.

Мало ми је чудно да будем окружена са толико девојака које имају мање репрезентативног искуства од мене. Мења се све, иде време – уз осмех признаје Вељковићева.

Драго ми је да имамо толико нових играчица, јер је то потврда да имамо чему да се надамо и у будућности, да одржавамо висок ниво и да се боримо за одличја. Већ неко време сам међу, што би се рекло, искуснијима, па се навикавам и на то.

Већ десет дана најбоље српске одбојкашице се припремају за квалификације за Светско првенство, које ће се одржати од 23. до 28. маја у Варшави.

Два тренинга дневно, уз тестирања у републичком Заводу за спорт и медицину спорта, рутина су добро позната и девојкама које су се тек нашле на ширем списку.

Тешко је, радимо заиста напорно, иако смо се тек окупили. Треба нам времена и да се сместимо и да се разместимо. Дуго нисмо биле заједно, па док се навикнемо једна на другу, док све дођемо до форме... Мало времена имамо, ускоро креће турнир, тако да морамо да тренирамо на врхунском нивоу, ако желимо да будемо конкурентни на такмичењима. Сваким даном нас је све више и сваким даном смо све боље.

Србија ће први меч у Варшави одиграти против слабашног Исланда, док ће у другом колу играти против много озбиљнијих Чехиња, а у трећем против Кипра.

После слободног дана (26. мај), Србија ће играти против неугодне Словачке, а у последњем колу ривал је Пољска.

Тешка је група, али верујем да ћемо проћи, без намере да потцењујемо било кога. То је оно што је реално. Имамо квалитет, то показују и наши досадашњи резултати. У таквом саставу групе, тешко ко би могао да нам помрси рачуне и спречи нас да се одмах квалификујемо на Светско првенство. Не кажем да је то немогуће, али из ове перспективе изгледа тако.

Национални тим ове године значајно је промењен, пошто дрес репрезентације неће носити Маја Огњеновић, Јелена Николић, Јована Бракочевић Канцијан и Сузана Ћебић.

Питамо Вељковићеву шта би, на основу досадашњих тренинга, могао да буде највећи квалитет новог састава?

Имамо све! И физички и психички смо спремне, имамо и дух и енергију... Све што нам треба је да будемо задраве. Сезоне су биле дуге и тешке за све, нисмо имале времена да се одморимо. Али верујем да ће све доћи на своје – закључује одлични средњи блокер српског тима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.