Почетна / Одбојка / Репрезентација

Српкиње разбиле и Пољску и без изгубљеног сета отишле на Мондијал!

Како су почеле квалификациони турнир за Светско првенство, тако су га и завршиле, доминантно и без милости
ФОТО: ЦЕВ

Женска сениорска репрезентација Србије победила је у последњем колу селекцију Пољске, потврдивши пласман на планетарни шампионат!

Екипа Зорана Терзића била је доминантна у свим аспектима игре и против екипе за коју је веровала да ће јој бити највећи ривал на турниру.

Функционисало је све, од пријема до напада, па остаје само питање какав би учинак имале Српкиње да су се спремале за квалификације дуже од два дана.

Фуриозно су кренуле српске одбојкашице, па је већ на првој обавезној паузи било 8:2. Нису Пољакиње могле да се одбране од снажних смечева Бошковићеве, која је велики допринос имала и у блоку.

Одлично су тактички одигравале изабранице Зорана Терзића. Живковићева је разигравала и крајње нападаче и средњаке, а у одбрани се српски тим добро постављао за све правце напада Пољакиња.

Када је на семафору засијало 21:8, дошло је и до малог опуштања Српкиња, које су тако дозволиле ривалкама да смање заостатак до краја сета.

Пети пут на Мондијалу

Сениорке Србије (Југославије, Србије и Црне Горе) су до сада играле четири пута на планетарним шампионатима: 1978. у Совјетском савезу (16. место), 2006. у Јапану (3. место, бронзана медаља), 2010. у Јапану (8. место) и 2014. у Италији (7. место).

Србија је на Светским првенствима одиграла 40 утакмица, остварила 25 победа, уз 15 пораза и сет количник 84:59.

Мењао је Навроцки, селектор Пољакиња, али је до позитивног резултата могао само на почетку сета. Није било поставе која је дуже могла да парирала одлучним Српкињама.

То што су домаће држале прикључак до средине сета, био је само сигнал за чету Зорана Терзића да подигне ниво игре.

Почетни ударци Малешевићеве значајно су пореметили игру Пољакиња, одлична је на мрежи била Стевановићева, што је уз добру Бошковићеву у нападу Србији донело и други сет.

Претиле су Пољакиње и почетком трећег периода, али не надуге и не са основом. Антонијевићева, која је у организацији напада заменила Живковићу, подједнако је упошљавала све своје саиграчице, па Пољакиње нису стизале да бране терен.

Поново је Малешевићева слала незгодне лопте са сервис линије, па домаћа селекција није успевала да се организује у нападу. Све убедљивије су биле Српкиње како се игра развијала, па су сигурно дошле и до трећег сета.

Семафор петог кола квалификација за пласман на СП:
Исланд – Словачка 0:3 (11:25, 21:25, 11:25)
Чешка – Кипар 3:0 (25:18, 25:14, 25:15),
Србија – Пољска 3:0 (25:15, 25:16, 25:15)
Табела: Србија 5-0 (15 бодова), Чешка 4-1 (11), Пољска 3-2 (10), Словачка 2-3 (6), Кипар 1-4 (3), Исланд 0-5 (0).
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Roki
Svaka čast devojkama. Dominantno, nema šta. A sad po medalju na SP. Možete vi to ! Verujemo u vas. Srećno !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.