Почетна / Одбојка / Репрезентација

Светска лига: Србија у одбрану злата креће против Амера у Новом Саду (петак, 19 часова)

Две деценије су прошле од првог меча српске селекције у Светској лиги, а само година откако су Орлови освојили трофеј о коме су сањале генерација
ФОТО: Н. Неговановић

Извесно је да чета Николе Грбића има искуства, а још свежа сећања са прошлогодишњег финала, у коме је велики Бразил побеђен максималним резултатом, требало би да буду недостижна предност у односу на ривале.

У одбрану титуле Срби ће кренути од куће. Први турнир одиграће у, многи би рекли, одбојкашкој престоници наше државе, Новом Саду.

На почетку их чека ривал велики и по имену и по резултатима, селекција Сједињених Америчких Држава, а потом следују Белгија и Канада.

Подмладио је Никола Грбић тим, поверење указао момцима који су у млађим селекцијама освојили све што се освојити дало.

Међутим, није било толико драстичних промена колико их је направио Џон Спероу, селектор Американаца.

Дуел младих и искусних Срба и исто тако младих, али не толико искусних Американаца показаће ко је са каквим амбицијама приступио познатом комерцијалном такмичењу, а све то моћи ће да прате и љубитељи одбојке у петак од 19 часова у хали СПЕНС-а.

Врело одбојкашо лето репрезентација Србије је почела освајањем квалификационог турнира за Светско првенство, одиграног у Загребу, па је извесно да са шампионским жељама почињу и друго велико такмичење у сезони.

Сигурно да нам је много значио добро одигран турнир у Загребу и пласман на Светско првенство. То је била увертира за Светску лигу. Ми циљеве не кријемо, сваке године су највиши могући. Прошле сезоне је то било освајање Светске лиге, и ове тежимо ка томе – казао је капитен Орлова, Немања Петрић.

Последњи пут Србија и САД су се састале у полуфиналу елитног такмичења 2015. године, а Грбићеви изабраници су славили после узбудљивих пет сетова.

Спремни смо за почетак. Нисмо имали претерано дугачак период припрема. Спремали смо се истовремено и за квалификације за Светско првенство и почетак Светске лиге. У овом моменту акценат није на томе да ли смо или нисмо у форми за ова искушења која нас чекају, већ да будемо у бољи од противника. Практично ћемо у месец дана одиграти 14 утакмица. Заиста мислим да су момци радили јако добро све што смо до сада испланирали. Чекају нас три меча, али мислим да треба да будемо оптимисти јер имамо квалитет да добијемо сва три – истакао је селектор Грбић.

После дуела са Сједињеним Државама, Срби ће сутра снаге одмерити са Белгијом, а онда у недељу и са новајлијом у Првој дивизији, Канадом.

Имамо квалитет и можемо до циља. Чекају нас три јака противника, екипе које су у самом врху светске одбојке и сигурно другачији турнир од оног у Загребу. Најбитнији ће бити наш приступ утакмицама и максималано поштовање сваког од ривала, јер у савременој одбојци све је више тимова који играју јако добро, близу су по квалитету – додао је на крају Петрић.

 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ns
Svi na Spens

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.