Почетна / Одбојка / Репрезентација

Српска казнена експедиција: Вицешампионке ОИ препустиле Бугаркама 41 поен!

Само 62 минута било је потребно одбојкашицама Србије, да на старту 15. Купа „Бориса Јељцина” у Јекатеринбургу савладају ослабљену Бугарску. Резултат све говори, нарочито поен количник – 75:41!
ФОТО: ЦЕВ
Србија – Бугарска 3:0 (25:12, 25:15, 25:14)
Дворана: „ДИВС” у Јекатеринбургу. Гледалаца: 300. Трајање меча: 62 минута.
СРБИЈА: Малешевић 11, Антонијевић 3, Михајловић 14, Вељковић 11, Бјелица 15, Рашић 9, Пушић (либеро), Буша, Малагурски, Живковић, Нинковић, Стевановић, Благојевић (либеро), Лазаревић. Селектор: Зоран Терзић.
БУГАРСКА: Г. Димитрова 7, Н. Димитрова 6, Паскова 4, П. Баракова, Русева 4, К. Димитрова 4, Сланчева (либеро), Василева 6, Гунчева 1, Стојанова, Данчева, Е. Баракова. Селектор: Иван Серафимов.

 

Била је то „игра мачке и миша”. Зоран Терзић је цео сусрет играо са једном поставом, у којој је прави диригент била Ана Антонијевић.

Највише лопти у нападу добиле су разигране Ана Бјелица и Бранкица Михајловић, а непогрешиве су биле Тијана Малешевић, Стефана Вељковић и Милена Рашић, које су заједно имале напад 29-23! На месту либера дебитовала је Теодора Пушић.

Ниједног тренутка Бугарке нису биле достојан ривал нашим одбојкашицама, које ће очигледно тек у завршници турнира, у мечевима против Турске и Русије имати прилику да прикажу прави ниво форме, потребан за мечеве светског Гран прија.

Овако убедљива победа је изненађење и за нас саме, јер нисмо очекивали да у нешто измењеном саставу тако лако савладамо репрезентацију Бугарске. Игра и све то што се дешавало у терену нам даје за право да будемо задовољни, јер је евидентан напредак у односу на турнир у Пољској, када смо играли последње утакмице. Ово је функционисало доста боље. Надам се да ће и остали мечеви послужити да поправимо неке ствари и стекнемо увид у тренутну форму свих 14 играчица, које смо повели на пут – рекао је Зоран Терзић, селектор Србије, по завршетку првог меча у Јекатеринбургу.

Дебитантски наступ, у ком је оставила одличан утисак, имала је либеро Теодора Пушић.

Ово је била моја прва утакмица и веома сам срећна, како се све завршило. Девојке су ме добро прихватиле, али ће требати још времена да се уиграмо. Екипа Бугарске није била у комплетном саставу, али им ниједног тренутка нисмо дозволиле да се разиграју и то може највише да нас радује – рекла је Пушићева.

Семафор првог кола Купа Јељцина:
Србија – Бугарска 3:0 (25:12, 25:15, 25:14)
Русија – Казахстан 3:0 (25:17, 25:5, 25:17)
Слободна је Турска
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.