Почетна / Одбојка / Репрезентација

Терзић објавио списак, Рашићева у авиону

Дошло је време за показивање карактера, доказивање квалитета и потврду да овај тим има оно нешто што ће га, упркос компликованој ситуацији, водити до европског врха, где му је и место.
ФОТО: В. Марковић

Женска сениорска репрезентација Србије путује у уторак на Европско првенство, летовима од Београда, преко Истанбула и Бакуа до Генџе, у којој је очекује такмичење у Д групи.

Селектор Зоран Терзић изабрао је дан пред полазак оне, за које верује да ће на најбољи начин презентовати државу, или бар оне, које ће за то бити спремне у одређеној фази такмичења.

Чињеница, није имао ни толико тежак задатак, пошто је већина путница, на окупу још од маја. Ипак, не може се рећи да му је било лако, с обзиром на то, да се током припрема приличан број играчица мучио са повредама.

 

Да проблема још има, показало се и током припремних утакмица. У Турској су Српкиње претрпеле два пораза, забележивши једну победу, да би потом изгубиле и оба меча против Бугарске на свом терену.

Без обзира, остварено у последњих пар година, Србију сврстава међу фаворите на предстојећем турниру. Тријумф на квалификационом турниру за Светско првенство, био је увод у сјајан Куп Јељцина, а све то за бронзу у Гран прију.

На том путу савладане су и Чешка и Белгија, са којима ће наше девојке водити борбу и у Генџи, у првој рунди Европског првенства. Иако нису комплетне, па чини се ни посебно добро расположене, Српкиње верују да је дошло време да још једном покажу колико вреде. Рекло би се да је време за „Фениксов лет”.

Нама су очекивања отприлике увек иста, без обзира на састав у коме идемо, да ли имамо проблема или не. Навикли смо последњих година да се боримо за трофеје и то ћемо пробати да урадимо и овога пута – казао је Терзић и додао:

Група нам је дефинитивно тешка. Можда и најтежа на првенству. Аутсајдера нема, знамо колико нам је увек тешко са Белгијанкама и Холанђанке, које бране сребрну медаљу... Неће бити лако, али много тога зависиће од прве утакмице са Чешком. Ако то одиграмо на нивоу, ако победимо, направићемо замајац за даље, то би могло да покрене серију.

На констатацију да су његове изабранице већ побеђивале два ривала из групе овог лета, селектор одговара:

Генерално није добро када неког побеђујеш у кратком временском периоду више пута, а онда треба то поново да урадите. То није ни лако. Али, у овом моменту смо, без обзира на проблеме, квалитетнији од Чешке и Белгије и те две утакмице би требало да добијемо. Са Холандијом ћемо да се боримо за прво место.

Говорило се доста у последње време о проблемима тима, али шта би то могла да буде предност овог тима Србије?

Снага јесте у играчицама, али не и предност. Имамо добре појединке и недостаје свака од њих, када није ту, или када је повређена... Предност доноси тим. Заиста се надам да ће се то и показати на првенству, без обзира што нам недостаје неколико девојака и што смо доста променили састав у односу на Олимпијске игре. Очекујем да са великим мотивом и жељом направимо добру игру, а онда и резултат.

Управо сте мотив истицали као проблем у припремним утакмицама?

Нормално је да нисам могао да будем задовољан. Ту нису само порази били проблем, јер утакмице се и губе и добијају, то је спорт. Међутим, види се да не пружамо максимум. Види се да жеља, која је красила ову екипу претходних година, није присутна. Али, надам се да ће се то променити када крене такмичење. Да ће бити на високом нивоу, да можемо да играмо како треба – са оптимизмом је на крају додао Терзић.

ПОЛУФИНАЛЕ „ЗАГАРАНТОВАНО”

Ако је веровати традицију, онда Србију треба очекивати међу четири најбоље селекције на 30. ЕП. Јер, кад год се шампионат одржавао у две земље, екипа Зорана Терзића је играла у полуфиналу. Занимљиво, заузела је и све четири позиције по једном!

Наиме, 2007. године, на шампионату одржаном у Белгији и Луксембургу, Српкињама је припало сребро. Потом се, четири године касније, у Србији и Италији, отишло корак даље, на сам врх, када је освојено злато. У Немачкој и Швајцарској 2013, Терзићев тим је завршио као четвртопласирани, да би му на претходном првенству у Белгији и Холандији припала бронза.

РАШИЋЕВА У АВИОНУ

Последњи тренинг одрадиле су српске одбојкашице синоћ у хали „Мастер”. Тренингу је, наравно, присуствовала и капитен Милена Рашић. Међутим, за разлику од претходних неколико, у понедељак је била са саиграчицама на терену.

Откако сам се повредила дала сам себи задатак да ћу отићи на Европско првенство. Не знам колико ћу моћи да пружим у првих неколико утакмица, али сам ту, за све што буде требало. Осећам се боље, почела сам и да скачем. Имале смо доста проблема ове године, али верујем да можемо далеко – казала је Рашићева.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

casper
A gde je Ana Antonijevic? U OSS kazu da nije bila dopingovana...
Dare
Neće biti ni u pet ekipa, stručnjaci veliki!
NS
Pozdravi puno Sretenovica koji te je to naucio i javi se Zurnalu da zelis da budes novinar!
Хвала
на коментару из НСада, насмејао си ме искрено!
Паја
Каже се дизач, а не техничар! Главни кандидати за злато, само напред!
Neznanje
Dizac je dizac tegova...Razmisli ili te je to Scepa naucio,a king of Milutovac nagovorio tj otrovao.
Coa
Svejedno kako se kaze. Ne slazem se da smo prvi favoriti, jer mislim da nam fali bar 1 starija igracica za zlato (Ognjenovic, Popovic, Brakocevic)
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.