Почетна / Одбојка / Репрезентација

ЛЕПО У СПОРТУ: Одбојкашке сузе радоснице

После кише дође сунце. Породицама, које су све изгубиле у поплавама које су задесиле Србију 2014. године, стигли су и кључеви од нових кућа.
ФОТО: Н. Неговановић

У Вичи код Лучана јуче су трима породицама свечано уручени кључеви нових кућа, које су изграђене донацијама и средствима Светске одбојкашке федерације (ФИВБ), Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) и Одбојкашке федерације Азербејџана.

Александар Боричић, председник ЦЕВ и други потпредседник ФИВБ, свечано је предао куће на употребу Весни Стамболић, председници општине Лучани.

Идеја се јавила 2014. године, кад су се десиле непогоде, поплаве у Србији. Завршили смо три куће у Убу, које су поклонили ФИВБ, ЦЕВ и Одбојкашки савез Србије. Сада смо завршили још три, које су поклониле, такође, Светска и Европска федерација и Одбојкашка федерације Азербејџана – казао је Боричић и наставио:

Нико никад није дао ниједан динар за овакве намене! Знате да Светска федерација има 222 члана и да у многим земљама има неправде, непогода, ратова... Ми смо успели неким ауторитетом да прикупимо средства и завршимо шест кућа. Можда буде и још нека акција.

Куће ће бити потпуно усељиве за десетак дана, када сви послови буду готови.

Реч је углавном о породицама које су корисници социјалне помоћи. Општини Лучани значи да наше бриге и проблеми нису остали непримећени. Поред захвалности Светској и Европској федерацији и Одбојкашкој федерацији Азербејџана, захвалила бих и општинским структурама, које су прикупиле све што је било неопходно, како би се изградиле ове куће – казала је Весна Стамболић.

Јучерашњој свечаности су присуствовали Зоран Гајић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије, Богдан Обрадовић, потпредседник Олимпијског комитета Србије и Зоран Аврамовић, саветник за маркетинг ЦЕВ.

Срећан је сваки човек који може да помогне неком. Оно што је најлепше је то, да су те породице са много деце, која ће сада имати могућност да постану добри људи, да се школују, васпитавају у здравим условима. Посебно ми је драго да је држава Азербејџан учествовала у овоме. Тамо сам провео четири године радећи и помогао сам им доста у развоју одбојке. Ово је начин да и они нама мало врате. Срце ми је пуно – закључио је Гајић.

Одбојкашки савез Србије је 2014. покренуо пројекат изградње кућа за породице настрадале у поплавама и клизиштима, у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја Републике Србије, па су прошле године у децембру на употребу предате три куће у Убу.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Da se zna
Osim dole navedenih mislim da je tu bio prisutan i Aleksandar ???? Јучерашњој свечаности су присуствовали Зоран Гајић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије, Богдан Обрадовић, потпредседник Олимпијског комитета Србије и Зоран Аврамовић, саветник за маркетинг ЦЕВ.
borrissey
Nigde izveštaja sa odigranog kola super ligeu odbojci. Jaki novinari sve moj do moga...
Lučanac
Odbojkaši... Ljudi velikog srca i gospoda u svakom smislu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.