Почетна / Одбојка / Репрезентација

Бошковићева најбоља одбојкашица Европе!

Тијана Бошковић (20) ће вечерас у московском Хотелу „Карлтон Риц” бити проглашена за најбољу одбојкашицу Европе, у избору Европске одбојкашке конфедерације.
ФОТО: ЦЕВ

Све то догодиће се током престижне Гала вечери ЦЕВ, у присуству највећих званица планетарне одбојке. Нажалост, не и саме добитнице овог признања!

Због обавеза у свом клубу, Езачибашију, који је у серији великих мечева (у среду побеђен Вакифбанк, а у суботу нови дерби против Фенербахчеа), Тијани није дозвољено да присуствује спектаклу у Москви и да прими лично своје највеће признање у досадашњој каријери.

Претпоставља се да ће трофеј преузети Турчин Озкан Мутлугил, потпредседник Европске одбојкашке конфедерације, који би јој дан касније (у суботу), уручио исти пред почетак меча против Фенербахчеа у Истанбулу.

Тек, титула МВП-ја на недавно завршеном Европском првенству у Бакуу, на којем је Србија освојила златну медаљу, као и бронза са Езачибашијем на завршном турниру Лиге шампиона, били су довољни да Бошковићева задобије поверење специјалног жирија ЦЕВ-а.

У исто време, нико не сумња да је ова награда само прва у низу индивидуалних које у каријери чекају тренутно најбољег коректора на планети.

О њеној каријери, „Журнал” је писао ваљда кад нико није ни знао да је из Билеће, са сестром Дајаном, напустила свој родни град и постала чланица Визуре. И те 2011, кад ју је Зоран Радојичић са само 14 година довео у Београд, али и дан данас, Тијана је пленила понашањем, односом према публици, новинарима...

Имао је довољно храбрости и Зоран Терзић, да је са 17 година убаци у стартну поставу сениорске селекције Србије, на Светском првенству у Италији. Тада није освојена медаља, али је ископана дубока бразда, чија жетва и даље траје.

„ЖУРНАЛ” ГОСТ ЦЕВ-А

На позив Александра Боричића, председника Европске одбојкашке конфедерације, Гала вечери ЦЕВ у Москви, присуствоваће и „Спортски журнал”.

У образложењу позива, наводи се да је ЦЕВ на овај начин желео да позове представнике најугледнијих одбојкашких писаних медија на Старом континенту. Зато ћете у наредних неколико дана имати прилику да видите ексклузивне материјале са спектакла у Москви, зачињене интервјуима са челницима ЦЕВ, као и најбољим одбојкашима и одбојкашицама Европе.

СТОПАМА БРАЋЕ ГРБИЋ

Избор за најбоље одбојкаше и одбојкашице Европе, није традиција, којом може да се подичи Европска одбојкашка конфедерација. Некако су се на прескок бирали најбољи и обично се лутало у изборима и признањима, која су имала различита имена.

Истини за вољу, Никола Грбић 1997. и Владимир Грбић 2000. године, добили су ово признање од ЦЕВ-а, али је исто тако у међувремену неколико наших најбољих играча и играчица, остало без овог признања, иако су по свему морали да га добију.

Тек, последња, која је била близу титуле „европске играчице године” је Јована Бракочевић, која је 2013. проглашена за најбољу одбојкашицу Лиге шампиона.

ВИЗУРА У ТРЕЋЕМ ШЕШИРУ

 Шампион Србије Визура из Руме сврстана је у “трећи шешир” жреба за Лигу шампиона.

Румунска Алба Блаж, чешки Агел Простејов и пољски Грот Будовлани Лођ су такође у трећем шеширу и не могу бити ривали српском прваку, саопштио је ЦЕВ.

Носиоци група, односно екипе из првог шешира, су турски Фенербахче Истанбул, руски Динамо из Москве, пољски Хемик из Полица и швајцарски Волеро Цирих.

У другом шеширу ће бити италијанска Игор Горгонзола Новара, француски Милуз, турски Галатасарај Истанбул и руски Динамо из Казања, док су у четврти шешир сврстани турски Вакифбанк Истанбул, бугарска Марица, пољска Решовија и италијански Имоко Волеј Конељано, победници мечева 3. рунде.

У групној фази, 16 екипа биће подељено у 4 групе. Пласман у плеј–оф са 6 екипа избориће победници група и две најбоље другопласиране екипе. Финални турнир ће се одиграти 28. и 29. априла 2018.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Bravo Tijanice !
Koga briga za Vaše šešire i zečeve u njima
Bravo Tićo!!!
Лаки
Браво! Браво! Браво!!!!
A muskarci?
Kakva je situacija sto se tice muske konkurencije, u kom sesiru je snazni Tuluz?
Snažni Tuluz je u
šeširu iz kog je ispala snažna Vojvodina.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.