Почетна / Одбојка / Репрезентација

Победа Бразила, снажан отпор одбојкашица Србије

Женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од селекције Бразила са 3:1 (24:26, 25:21, 25.19, 25:23), у последњем 5. колу Б групе првенства света у Италији
ФОТО: ФИВБ

Србија – Бразил 1:3 (26:24, 21:25, 19:25, 23:25)

Дворана: „Палатриесте” у Трсту. Гледалаца: 6700. Судије: Л. Кеспедес (Дом. Република), Т. Акихико (Јапан). Трајање меча: 117 минута.

СРБИЈА: Молнар 5, Михајловић 15, Огњеновић 3, Вељковић 3, Рашић 10, Бошковић 25, Поповић (либеро 1) 8 пријема, Ћебић (либеро2) 17 пријема, Живковић, Крсмановић 3, Николић 4, Бракочевић. Селектор: Зоран Терзић.

БРАЗИЛ: Клаудињо 12, Линс 2, Менезес 15, Ж. Переира 16, Кастро 10, Родригез 11, Браит (либеро) 28 пријема, Гимарајеш   , Каиксета 3, Н. Переира 1, Алмеида, Силва. Селектор: Хозе Гимарајеш.

Изабранице селектора Зорана Терзића раније су обезбедиле пласман у другу фазу шампионата, а вечерас су претрпеле први пораз након што су славиле против Турске (3:1), Бугарске (3:2), Камеруна (3:0) и Канаде (3:1).

Дуел у Трсту који је одлучивао победника групе донео је сјајну одбојку и протекао је у великој и занимљивој борби.

Српске одбојкашице јесу поражене, али Терзић може да буде задовољан оним што екипа приказала на утакмици са фаворизованим олимпијским шампионкама.

То се посебно односи на почетак меча, када је Србија играла изванредно и заслужено освојила први сет.

Одбојкашице Србије настављају такмичење у Ф групи

Србија је поразом од Бразила заузела друго место у Б групи првенства света у Италији, па ће у новоформирану Ф групу друге фазе такмичења пренети пет бодова.

Табела Ф групе: САД 9, Бразил 8, Русија 6, Србија 5, Холандија и Бугарска по 3, Турска 2, Казахстан 0.

Изабранице селектора Зорана Терзића први меч у Ф групи играју у среду, 1. октобра у Верони од 17 сати против Холандије, а потом следе дуели у истом термину против Казахстана (четвртак), САД (субота) и Русије (недеља).

Учесници Е групе су: Кина (8 бодова), Италија (7), Доминиканска Република (6), Јапан (5), Белгија (3), Хрватска (3), Азербејџан (2) и Немачка (2).

Пласман у трећу фазу светског првенства избориће по три селекције из обе групе.

Виђено је много ефектних поена и спектакуларних потеза, све је функционисало готово беспрекорно, а блистале су Бранкица Михајловић и млада Тијана Бошковић, за чије смечеве и блокове противнице нису имале решења.

Била је то најава да би репрезентација Србије могла до подвига и прве победе над Бразилом до сада, међутим, фантастични састав Јужноамериканки стабилизовао је редове и у наставку преузео иницијативу.

Објективно квалитетнији тим Бразилки одиграо је у „свом елементу”, српске одбојкашице до краја сусрета играле су ангажовано и повремено претиле преокретом, а у четвртом сету умало нису режирале драматичан завршетак утакмице.

Међутим, понестало им је снаге и концентрације против изузетно снажног ривала, па је Бразил спречио одигравање петог сета.

Семафор петог кола Б групе:

Турска - Камерун са 3:0 (25:18, 25:18, 25.12)

Бугарска - Канада 3:0 (25:17, 25.16, 25.18).

Бразил - Србија 3:1 (24:26, 25:21, 25.19, 25:23)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kačkavalj
Svaka čast devojke na borbi!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.