Почетна / Одбојка / Репрезентација

Јована Стевановић о припремама на Палама: Једва чекам да упознам највеће Србе

Рођени победник, прави ратник на терену, „добрица” ван њега. Дете из спортске породице. Биографија сада већ 26-годишње Јоване Стевановић препуна је трофеја
ФОТО: ФИВБ

Од кад је Јована Стевановић ушла у репрезентацију, не зна за кикс. На свим великим такмичењима освајала је неку медаљу.

Смешка се кад јој помињемо тај податак и као да нам каже „немојте сад да ми нешто малеришете”.

Наравно да знам за тај податак. Имам две медаље са Европских првенстава, једну са Олимпијских игара и једну са Светског купа... Потпуно смо усредсређене на Светско првенство. У принципу свима, осим наравно Маје, недостаје та медаља. Верујем да ћемо до ње доћи у комплетном саставу, а прижељкујем чак и ону најсјајнију! – признаје Стевановићева.

Само да „преживите” двомесечне припреме?

Мислим да ниједан спортиста не воли претерано базичне припреме, па ни ја. Наравно, оне су потребне, нарочито за једно тако тешко такмичење, какво је Светско првенство. Тек смо кренуле и некако се припремамо за оно што нас чека – признаје Јована.

Биће вам мало лакше кад је ту и Маја Огњеновић?

– Сигурно. Њено име на списку наше репрезентације много значи, а камоли њена игра и понашање у терену. Велика је част увек била тренирати и играти са Мајом. Нема шта ту много да се прича. Она је велико име и велики човек!

Базичне припреме обавићете на Палама, у Републици Српској?

Никада у животу нисам била у том делу српске земље и много се радујем. Једва чекам да упознам највеће Србе! – каже Јована, која ни за ову акцију није мењала цимерку, па је и даље нераздвојна од Ане Бјелице.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.