Почетна / Одбојка / Репрезентација

Велико Тијанино срце, организовала хуманитарну вечеру у борби против опаке болести

Хуманитарној вечери која је одржана у ресторану Звездара театра у Београду одазвао се велики број истакнутих српских спортиста, светских асова, спортских радника
ФОТО: Н. Mилетић

Спортисти су, тако кажу, најздравији део једне нације. Не само у физичком смислу, већ и као личности које својим делима, како на спортском, тако и на друштвеном плану показују своју психичку и физичку надареност. У великом броју случајева спортисти су покретачи акција који својом хуманошћу, бригом и солидарношћу показују свету ону велику бригу за децу, људе, животиње...

Наша прослављена одбојкашица, Тијана Бошковић само је једна у низу сјајних особа, спортиста, која је своју харизму ставила у службу хуманости.

Најбоља одбојкашица Европе организовала је хуманитарну вечеру у циљу прикупљања средстава за лечење деце која су оболеле од Лафорине болести (најтежи облик епилепсије). Покретачи целе акције и оснивања фонда за помоћ проналаску лека против ове опаке болести су родитељи две девојчице из Бањалуке, породица Гајић.

Хуманитарној вечери која је одржана у ресторану Звездара театра у Београду одазвао се велики број истакнутих српских спортиста, светских асова, спортских радника, многи који су желели да својим прилозима помогну деци којима је помоћ неопходна. Помоћ која значи живот, побољшање, боље сутра.

Вечери је присуствовала комплетна одбојкашка женска селекција Србије, актуелне шампионке Европе, део мушке одбојкашке селекције Србије коју очекује пут у Италију где се одржава Светско првенство, водећи људи Одбојкашког савеза Србије на челу са председником ОСС Зораном Гајићем и генералним секретаром Иваном Кнежевићем, председник КСС Предраг Даниловић са супругом и кћерком нашом и светском младом тениском звездом Олгом Даниловић, кошаркашка репрезентативка Србије Соња Петровић, потпредседник ФСС Саво Милошевић, фудбалски тренерски стручњак Владимир Вермезовић и многи други прослављени спортисти наше земље.

– Захваљујем се свим драги пријатељима и људима који су се одазвали мом позиву да присуствују овој хуманитарној вечери и допринесу да се Лафорина болест, најтежа епилепсија људског рода, избрише са лица земље. Наше мало, њима значи много, а опет ми заједничким снагама можемо све. Живимо у времену у којем је јако пуно оних којима је помоћ преко потребна и позиви за помоћ долазе са свих страна. Помозимо увек колико можемо и будимо захвални Богу и животу да смо у ситуацији да можемо некоме помоћи – рекла је Бошковићева.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ivana
Svaka ti cast Tikice uz tebe smo imas velika podrshka.
ТомоПок
Тијанино срце показује своју величину како на спортском, тако и на људском полигону. Браво шампионко над шампионима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.