Почетна / Одбојка / Репрезентација

Маја Огњеновић: Остајемо до Токија, штета ако не освојимо злато

Као најзаслужнијег за злато у Јапану означила је селектора Зорана Терзића
ФОТО: В. Марковић
Капитен женска одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић каже да ће са траком предводити екипу у походу на олимпијско злато у Токију 2020. године и да је уверена да ће комплетна екипа европског и светског шампиона остати на окупу.
 
Огњеновић је додала да би била велика штета да исти тим не буде заједно у Токију, посебно што има велики мотив да дође до насјајнијег одличја на највећем такмичењу.
 
- Сигурна сам да ћемо се одржати две године заједно. Нисам неко ко воли да најављује било шта, тако је било и после Рија када сам рекла да потенцијално можда прескачем Европско првенство, али сам верујем да се екипа неће мењати. Репрезентација је ствар која свака од нас игра из љубави, а Олимпијске игре највеће спортско такмичење. Права стета би била да се ова генерација не окупи тамо и не освоји најсјасније одличје - рекла је Огњеновић.
 
Она је истакла да је логичан след догађаја злато у Токију јер је једино које недостаје уз европско и светско, након што су биле сребрне у Рију.
 
- Ми најбоље знамо колико су две године кратак период иако делује да је Токио далеко. То је временски период који за спортисте брзо прође. Ова генеција је сазрела заједно и на правом путу је да освоји све што се може освојити, не видим разлог да тако не буде.
 
Ипак, српске одбојкашице би да уживају у великом успеху, највећем на Светским првенствима где је до сада освојена само једна бронза пре 12 година.
 
- И даље нисмо свесне историјског успеха, и даље не верујемо шта се десило - поручује Маја.
 
Она се присетила чувеног поена, вероватно одлучујућег, у петом сету финала против Италије за 14:12 који је баш Огњеновић дала из смеча.
 
- Тај поен је био кључан у утакмици препуној набоја, јако емотивној и са пуно успона и падова са обе стране. Мени је посебно драго што смо биле доминантније у петом сету, њима је понестало енергије. Лопта је по неколико пута у једном поену прелазила са једне на другу страну, а охрабрило ме то како смо славиле сваки поен. Видело се да имамо снаге.
 
Као најзаслужнијег за злато у Јапану означила је селектора Зорана Терзића.
 
- Терзић је најзаслужнији за астрономски успех. Није човек који показује емоције, али се врло лепо видело да је најзадовољнији на свету - закључила је Огњеновић.
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nele
Jovana Jovancic je 94 godiste, Bjelica 92, Tijana Boskovic 97, Malagurski 90, Sara Lozo 97, Brankica 91, Bojana Milenkovic 97, Jelena Blagojevic 88 jedina uz Maju Ognjenovic koja je najstarija, Busa 94, Katarina Lazovic 99, Tijana M 91, Stevanovic 92, Rasic 90, Veljkovic 90, Maja Aleksic 97, Mina Popovic 94, Silvija 86, Pusic 93, Aleksandra Cirovic 97, Mirkovic 95, Antonijevic 87, Bojana Z 88. Znaci par igracica je rodjeno pre 90g, dosta talenata, a tu su i igracice koje ce vec tad uci u seniorke.
Zaboravio si
Da je zver 1992....
Peconi
Dobro ostajete do Tokija a sta posle,ko ce da vas zameni kad nam klubovi zive od danas do sutra?
U tome je problem
Da ne budu prezrele. Dobro je inače što si se potrudio pa nam napisao bez greške u kucanju koja je igračica koje godine rođena.
Zver
Ce imati 32 isto...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.