Почетна / Одбојка / Репрезентација

Никола Јововић: Најважније лето у нашим каријерама

Нови круг, иста прича. Репрезентативце Србије и овог лета очекују велики изазови, а од коликог значаја је ово лето може да се схвати и кроз изјаву Николе Јововића на окупљању сениора пре три дана у Београду
ФОТО: Н. Неговановић

Имао сам можда и најлакшу клупску сезону до сада, у Турској нема много тешких утакмица и дугих путовања. Изабрао сам то јер је ово једна од најбитнијих година у нашим каријерама. Суштина сезоне је да изборимо пласман на Олимпијске игре који би био круна нашег рада. А шта ће да буде 2020. то је будућност – рекао је дизач Србије, који је у протеклој сезони бранио боје Аркас Спора из Измира.

Чета селектора Николе Грбића полако појачава ритам. За цео тим је најбитније да сви играчи буду спремни за такмичења за која буду одређени да играју. Играчи су и пре доласка у Београд добили план рада.

Више је то била превенција, упознавање тела оним што нас очекује. До сада је то било трчање, вежбе за опоравак мишића. Сада почиње оно право. Надам се да смо спремни за велики почетак.

Репрезентативци се сусрећу са нешто другачијим системом рада.

План је у договору са професором Владимиром Копривицом прављен пре месец, два. Раније смо имали проблем када директно из клуба дођемо у репрезентацију. Дешавао нам се пад. Некада смо и током такмичења тражили форму.

Фокус је на квалификациони турнир за Токио, који се од 9. до 11. августа игра у Барију.

Сви желимо да испунимо тај циљ. Бари је најважнији. Међутим, знамо какви смо ми Срби... И као млади смо, када играмо баскет, желели да победимо. Тако је и сада, без обзира против кога и које такмичење играмо. Генерације које долазе имају победнички менталитет, екипа то има и то је веома важно.

Србија ће ове сезоне у Лигу нација, највероватније, без сјајног техничара.

Жао ми је што нећу играти у Новом Саду, волим тамо да играм. Али, генерално сам позитиван око свега што се дешава око репрезентације. На нама је да се потрудимо, да дамо и више од максимума, требаће нам то. Желим момцима срећу као и увек пред напоре који нас очекују – закључио је Јововић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SRB
A zasto se ne bismo kvalifikovali na Olimpijadu? Italiju smo prosle godine isprasili usred Torina, tek Australija i Kamerun ne mogu da nam uzmu ni set. Ne treba biti toliko skroman i reci da nam je osnovni cilj ovog leta plasman u Tokio. Glavni cilj treba da bude medalja na Evropskom prvenstvu, i to zlatna!
SRB baš
Si skroman.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.