Почетна / Одбојка / Репрезентација

Ковач на окупљању поручио: Циљ Србије је увек медаља!

- У овом тренутку није захвално говорити, али освајање што сјајнијег одличја је мотив. Биће тешко на али даћемо у том тренутку најбоље од себе– каже Ковач
ФОТО: В. Марковић

У два дана, Слободану Ковачу је стала цела летња агенда. Понедељак, званично је именован за новог шефа струке, а вече после тога дошао је у хотел „Краун Плазу“ у Београду, да по први пут „селекторски“ прозове имена 19 сениора Србије.

У међувремену, одржао је Боба и састанак са новим, измењеним стручним штабом, а колико данас, почињу за њега, за момке се само настављају припреме за Европско првенство који Срби играју у Б групи у Белгији, Бриселу и Антверпену од 12. до 29. септембра против Белгије, Немачке, Словачке, Шпаније и Аустрије.

Уједно, биће ово и мисија рада за други квалификациони Континентални турнир за ОИ Токио, које Орлове очекује у јануару 2020. године...

Спреман је Ковач, спремни су и момци, нови задатак је пред њима:

- Прво и основно је да  разговарамо, да имамо комуникацију, да седнемо и погледамо се у очи. Знамо да су циљеви ове репрезентације највећи. Сигурно је, по мени, овај Бари и квалификације неуспех, оставио је трага. Ипак, мислим да до сада у свим екипама и репрезентацијама, а знају то и момци, увек је атмосфера и однос био кључ свега. С моје стране био је и биће на завидном нивоу. Исто очекујем и од њих. Много позитивне енергије и елана за почетак - каже нови на кормилу, Слободан Ковач.

А од играча, какву повратну информацију очекујете?

- Вољу да видим, у смислу пожртвовања. Можда је неко бољи од нас, сигурно да јесте, можда неке селекције имају мањкавости, имамо их и ми. Али нећу да престанем да верујем и борим се до последњег тренутка. Нећу да допустим да момци буду угашени, већ да буду оно што јесу. 

На припреме сте позвали 19 момака, прикључили нове-старе,  који су играли Лигу нација, били на Палама.. Можда неке промене или?

- Познато је да простора за нова имена нема, због процедуре слања спискова у ЦЕВ и ФИВБ што је много раније урађено. У првом тренутку је било да су само два дизача била позвана. Ја сам искористио прилику позвао сам као решење Вука Тодоровића, момка који је био ту, који је играо. Мораћемо три недеље да радимо, пратимо све. Није ни мало, није ни много. Конкретно, нећу да рескирам да се нешто деси да немам замену. Говорим за ту позицију.

Дворана “Импулс је ту”, ту су већ раније планирани тренинзи?

- Нема много филозофирања, 20. август је. Имамо 15 дана тренинга те уговорене утакмице, провере. Нема шта да се мења претерано, јутарњи тренинзи од два сата, поподневни од 17 часова..

Европско првенство, притисак или не, српски тим брани бронзу?

- Циљ Србије је увек медаља. У овом тренутку није захвално говорити, али освајање што сјајнијег одличја је мотив. Биће тешко али даћемо у том тренутку најбоље од себе.

Каква је сада емоција, ту сте, на лицу места, са екипом?

- Не могу да кажем да ме није ухватила трема. Није ми свеједно то је сигурно. Узбуђен сам, пун адреналина – признао је Слободан Ковач, који је синоћ, одмах по завршетку окупљања, већ по традицији обавио разговор са играчима, новим стручним штабом и предочио шта је примарно за европску сцену потом и јануарско вађење визе за Токио.

СТРУЧНИ ШТАБ = ЉУДИ ОД ПОВЕРЕЊА

Са новим првим стратегом, дошли су и стручњаци у које Боба има пуно поверење:

- Хтео сам да радим са људима са којима сарађујем и са којима нема потребе да се упознајем јер је врло кратко време. То је била идеја. Тим менаџер је Слободан Бошкан, Љубиша Ристић, асистент, некада и саиграч из старе Југе, има лиценцу тренера... Потребна је једна јака рука са лоптом да науди играчима и човек у кога имам пуно поверења. Уз њега је и Игор Жакић, неко ко је имао увид у досадашњи рад. Милан Симојловић је скаут –аналитичар, радио је са мном у Белгороду, Халкбанци, Словенији.. Други је Мирко Радосављевић. Кондициони тренер је Радивоје Радаковић, радили смо заједно у Словенији, има иза себе припреме од неколико месеци и Светско.. Е сада, што се тиче осталих, доктор Љубан Мартиновић је ту, а остатак тих момака физиотерапеута.. И ја ћу да их упознам.

ЖЕЛЕО САМ КВИСКА ВУЈЕВИЋА, АЛИ..

Није крио Ковач, да је у стручном штабу желео да види и Горана Квиска Вујевића:

- Инсистирао сам да Горан Вујевић буде са Бошканом као тим менаџер. Сарађивали смо у Перуђи,  иако је био спортски директор, нормално је све текло, договарали смо се, што је на крају донело добре резултате. Хтео сам га као подршку. Због професионалних обавеза у овом тренутку, Горан не може. Али, ја не одустајем!

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ifa
Mirko Radisavljevic = zagarantovan uspeh
Pa
zar stvarno.. od toliko trenera iz Srbije uzima se za pomocnog trener iz Bosne. Kvisko bi bio super resenje ali verovatno nece da se... Boskan, Zakic, skori ceo tim Vojvodine, vidi se ko vlada Savezom!
Da.......
Cestitam Bobo, strucni stab je vecinom strucan. Kompromis je napravljen..... Ostao je trener koji se ne mesa u svoj posao. Vidim da su svi Vosini igraci upali u 19 sem, Negica.......Izgleda da je, najzad i Boskana bilo sramota....... Obzirom da ce i u Vosi biti rezervina rezerva (Brboric). Iskreno, voleo bih da ti vidim facu, kada budes cuo cuvenu recenicu jednog od igraca, na treningu....... "Treneru vi ne zelite da vidite moj prijem prstima"...... ..
Ccccc
I naravno Vuk Todorovic kao rezervni dizac??!! Naravno mora iz Vojvodine!? E takav ce ti i rezultat biti. Sad imas jednog prosecnog, jednog fizicki ogranicenog i jednog veoma neiskusnog dizaca?! "Bravo" Kovac. Brzo ces ti Nikolinim stopama.
...
Opet ovaj Zakic
strule
plafon 4.mesto

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.