Почетна / Одбојка / Репрезентација

Терзић: Већина ће играти своје најбоље утакмице управо против Србије

Селектор Србије Зоран Терзић рекао је да екипа предстојеће Европско првенство дочекује с великим очекивањима, али позива на опрез, наводећи да ће сви ривали сигурни имати мотив да победе актуелног шампиона
ФОТО: ЕПА/Кијоши Ота

Европско првенство дочекујемо с великим очекивањима, како због целе јавности, тако и због нас самих. Сигурно да ми као актуелни прваци Европе и света очекујемо да ћемо направити добар резулат. Неће бити лако, без обзира на размишљање појединаца да ће нама сада бити лакше него на Светском првенству – рекао је Терзић, а пренео је Одбојкашки савез Србије.

Додао је да има много добрих екипа, које ће се сигурно борити за највиша места и медаље.

Већина њих ће играти своје најбоље утакмице управо против Србије, јер увек сви играју да победе шампиона – рекао је Терзић.

Он је казао да је најбитније да екипа од прве утакмице „уђе у препознатљив ритам” и да се „не завара тиме да су то слабије утакмице”, јер је потребна „добра подлога” за елиминациону фазу.

Од осмине финала нема поправног. Пре свега се надам да ће девојке бити здраве, спремне, мотивисане и пуне енергије за оно што нам следи – рекао је он.

Србија ће одбрану титуле шампиона Европе почети сутра утакмицом против Финске у Анкари.

Нисмо имали много материјала, оне су играле неке утакмице ове године, али требало би да будемо реални, они су по квалитету доста испод нас. Победа не би требало да се доводи у питање. Треба одрадити утакмицу на прави начин, да из утакмице у утакмицу играмо све боље и боље... Да тај почетак буде како треба, ако ни због чега другог, онда због самопоуздања за наредне мечеве – рекао је селектор Србије.

Капитен селекције Маја Огњеновић казала је да је „врло узбуђена” због почетка Европског пвенства, иако јој је то седмо континентално такмичење у каријери.

Врло сам узбуђена, иако је било пар момената, пре свега, мотивационих криза. Имајући у виду да нисам учествовала 2017. године, радујем се почетку овог такмичења, јер поред олимпијских квалификација, знали смо да је овог лета Европско првенство једно од главних такмичења – рекла је Огњеновићева.

Она је изразила наду да ће екипа на континенталном шампионату показати да је у самом врху светске и европске одбојке.

Огњеновић је додала да први ривал на првенству, селекција Финске, „просто није истог реномеа и репутације”, али да би тај меч требало искористити као добру проверу и могућност да се екипа уигра и дође до препознатљиве игре.

Утакмица између Србије и Финске играће се у петак у Анкари од 16 часова по средњеевропском времену.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sramota
Mene je sramota i od citanja ovih komentara.Covek je osvojio skoro sve sto se moze osvojiti sa reprezentacijom,u vise drzava bio prvak i nadju se neki,verovatno ni za autobusom nisu potrcali,da ga osporavaju.Pa ubice vas kompleksi,zavist i mrznja.Da ste bilo sta u zivotu uspesno odradili shvatili bi koliko je Terzic uspesan u svom poslu,a povrh svega je i ozbiljan psiholog.Veliki pozdrav i podrska za selektora i devojke,a hejteri vi u svoje rupe i mrzite sebe.
Mile
Ko se i malo bavi odbojkom u Srbiji, i ko je pratio npr. Vase izjave, primetice da nije bilo akcije u kojoj unapred ne spremate alibi, “svaljujete” krivicu na igracice, ili u slucaju neuspeha okrivljujete nekog drugog. Ove devojke i nista da ne urade, do sada su stekle respect od svih nas. Tako da malo vise verujte u njih, i sve ce biti ok. Ipak su one zasluzne za to sto ste Vi danas. A ne Vi sami.
Je l se ti samo praviš ili...
@Mišić Čoveče, kako sa klubovima nije ništa osvojio?! Bio prvak sa Zvezdom u Srbiji, sa Galacijem u Rumuniji, sa Volerom u Švajcarskoj, sa Dinamom u Rusiji, usput ko zna koliko Kupova i Superkupova je osvojio... Molio bih sve ljude koji ostavljaju komentare, da se služe isključivo istinom, u protivnom neka se ne javljaju. Ionako je previše onih koji mrze, pa ko zna šta sve može da im padne na pamet. Odbojka nam je u ozbiljnom problemu i bez njih.
Ludilo
Kolektivno ludilo. Tastatura sportisti i treneri. Voleo bih da cujem, koga konkretno preporucuju, i koji bi to trener bio bolji od Terze...Prvak sveta, evrope, Olimpijski vice sampion... Ne branim Terzu, niti ima potrebe, ali mi je muka citajuci komentare raznih sarlatana.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.