Почетна / Одбојка / Репрезентација

СРПКИЊЕ ПОКОРИЛЕ ТУРСКУ: Србија је поново првак Европе!!!

Српске одбојкашице победиле су са 3:2 Турску у финалу ЕП и тако су одбраниле титулу европског шампиона!
ФОТО: ЕПА/TOLGA BOZOGLU

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу и поново је постала шампион Европе, пошто је вечерас у финалу Европског првенства победила домаћу селекцију Турске 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25,15:13).

Изабранице Зорана Тезић одбраниле су титулу освојену пре две године на ЕП у Азербејџану и Грузији, освојивши укупно треће злато за Србију на првенствима Старог континента.

Србија је шампионат завршила без иједног пораза, а ова генерација српских одбојкашица играла је финала на последња три велика такмичења: на Олимпијским играма (2016), Европском првенству (2017) и Светском шампионату (2018).

Нове-старе шампионке после велике борбе и много преокрета савладале су домаћина, који је имао велику подршку са трибина.

После изгубљеног првог сета, актуелне светске шампионке добиле су наредна два, у четвртом су изгубиле предност, али су у тај-брејку још једном показале зашто су тренутно најдоминантнија одбојкашка селекција.

Најефикаснија у победничком тиму била је Тијана Бошковић са 23 поена, док је Бранкица Михајловић забележила један мање.

Бронзану медаљу освојила је Италија, која је претходно у мечу за треће место у три сета победила Пољску.

Наредни континентални шампионат за одбојкашице одржаће се у Србији 2021. године.

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
a tek si ti pažljivo čitao komentar Bjanka je naša rođena Vrbašanka...to sam rekao a ne gde je igrala i igra kao vila
Глупаве коментаре поготово од 007
никада не читам пажљиво.
007
ne osmice opet ne znaš i šta pričaš rođena je u Vrbasu ko i njen brat a odrasla je u bg proveri pa komentariši..slab si ti agent zato te ni ne zove M
A ti si tek znalac i agent 007
Buša je odbojku počela da igra u Kraljevu u klubu "Gimnazijalac", zatim prešla u "Poštar" iz Beograda pa "Vizuru".
Shamu
Cestitke Terzi, zaista je impresivno pripremiti ekipu da osvoji EP bez prijema.
Marko Pavlović
Hoćemo i šampionat za dve godine.
...
Pa kada pogledate Vatrepolo,Odbojku pa donekle i Kosarku,sve su to sportovi gde najvise pruzamo,zasto ? Pa tu nije glavna tema prelazni rok,menadzeri,plate,pare,klubovi ....igraju od srca i daj sve od sebe,cist sport.Ne vrte se pare,a samim tim ne vrte se ni lopovi koji odredjuju ko ce da igra,trenira....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.