Почетна / Одбојка / Репрезентација

Спасојевић: Можда ће да звучи сурово, али квалитет је разлика

Одбојкашице Србије три године за редом на три такмичења освојиле су исто толико златних медаља
ФОТО: cev.eu

Бивша одбојкашица Ања Спасојевић, после освојеног злата на ЕП, рекла је да су српске одбојкашице направиле фантастичан успех и да је начин на који су то урадиле за анале.

Србија је синоћ у Анкари у финалу ЕП победила домаћу селекцију Турксе 3:2 и тако постала шампион Старог континента.

- Шта уопште прокоментарисати после такве доминације на светском, европском, а следеће године надамо се и на олимпијском нивоу. Све четитке, мислим да је излишно сада давати неки комантар. Сигурно да није све било идеално, али и услови у којима су девојке тамо играле нису били идеални. Све су рекле да нису успеле своје мисли да чују, а Турци су познати по томе да праве фантастичну атмосферу. И у таквим условима победити једну Турску, која је млада и квалитетна екипа... Тиме је ова медаља још слађа. Девојке су издржале све притиске и на томе им треба честитати. То је фантастична ствар - рекла је Спасојевић Танјугу.

Одбојкашице Србије три године за редом на три такмичења освојиле су исто толико златних медаља.

На ЕП 2017. освојиле су прву титулу, година дана касније дошла је шветска титула, а јуче је Србија поново постала шампионе Европе.

- Начин на који је то урађено је стварно нешто за анале. Баш сам јуче са супругом коментарисала да ли постоји нека екипа која је објединила светско, европско и олимпијско злато. Наше девојке су на путу да то ураде. Оваква доминација није необична. Квалитет наше екипе у овом тренутку је далеко испред квалитета свих екипа. Не само у Европи него и у свету. То је зато што ми имамо такву поставку екипе, имамо Тијану Бошковић, суво злато, коју нема нико на свету. Она је укомбинована са још једним фантастичним играчем Бранкицом Михајловић. Такав нападачки тандем нема ниједна екипа на свету. Ту су квалитетни средњаци, један од топ три дизача на свету... Суви квалитет је на нашој страни, онда долази лепо јединство на терену и то да девојке стварно играју максимално у сваком тренутку верујући да могу да дођу до победде чак и када не иду све на нашу руку. Ако их здравље послужи и у наредниом периоду могу да нам гарантује много радости.

Победнички менталитет је нешто што је изабранице Зорана Терзића красило током целог ЕП, где су до финала дошле без изгубљене утакмице, а бивша коректорка истиче да се тај победнички дух гради годинама.

- То је оно што прави разлику између добре и врхунске екипе. Ми смо таква екипа која не доводи у питање могућност да добије утакмицу. То је разлика између добре и врхунске екипе. То је нешто што се градило годинама, што је између осталог долазило и са победама.„

Тијана Бошковић синоћ је по други пут понела титулу МВП-ија, другу за редом на Европским превнствима, а то признање припало јој је и прошле године на СП.

- Искрено, мислим да Тијана нема границе. Надам се да ће здравље да је послужи и да је то једино што може да јој постави неки лимит - рекла је некадашња одбојкашица и додала да јој смета поређење Тијане Бошковић са Италијанком Паолом Егону, додајући да је Тијана најбоља играчица на свету, која је изузетно технички поткован играч који и тренингом све више напредује.

Ања Спасојевић била је део генерације која је кренула са освајањем медаља, прво 2006. године на СП у Јапану када је узета бронза, а годину касније стигло је и сребро са континенталног шампионата.

Објаснила је шта је разлика између њене гренерације и ове садашње.

- Можда ће да звучи сурово, али квалитет је разлика. Ми смо биле скуп квалитетних играча, али наша нека снага је била да сви морамо да допринесемо да би победа била оставрена. Разлика је у имању Тијане, Бранкице... Садашња поставка екипе је таква да Бранкица и Тијана могу саме да изнесу победу без да се помуче.„

Следеће године одбојкашице очекују Олимпијске игре у Токију, где су се већ квалификовале, а Спаспојевић је истакла да је овај тим зрео за олимпијско злато, које им је измакло у Рију 2016. године.

- Мислим да су апсолутно сазреле за то. Мислим да су на прошлим Олимпијским играма, где се видело да желе медаљу, сагореле у тој жељи. Сада су већ прошле и толико финала, које су добиле и мислим да су апсолутно спремне да направе још тај последњи корак, корак у освајању свега онога што им недостаје - закључила је Спасојевић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Anja, ne mudruj
Uz duzno postovanje, Anja ti nisi neko ko bi trebalo da ocenjuje rad ove reprezentacije... Mi koji smo u odbojci znamo istinu, nacin kako si se ponela, i zasto vise nikad nisi pozvana u reprezentaciju... Tu je Terzic pokazao karakter i svaka mu cast na tome! Ne znam iz kog naftalina su te i sad izvukli, ostani gde jesi.
Rada
Vi koji znate, recite nam istinu a ne da se ovako napadaju i jedni I drugi, ali ne laz nego istinu. Zasto je Terzic izbacivao iz tima, redom Spasojevic, Djerisilo, Brakocevic, Antonijevic, Stevanovic...?
Istina
Bravo za komentar!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.