Почетна / Одбојка / Репрезентација

Одбојкашице прославиле титулу с навијачима: Видимо се следеће године на овом истом месту са истим поводом

Јако ми је драго што трећу годину заредом имамо прилику да будемо овде с вама - рекла је Бошковићева
ФОТО: Taнјуг

Неколико хиљада навијача поздравило је вечерас испред Скупштине Београда одбојкашице Србије и са њима прославило освајање златне медаље на Европском првенству у Анкари.

- Овај балкон је сан свакој девојци овде пред вама. То је зашто оне играју. То је и сан свакој девојчици која почиње да игра одбојку, не због балкона, него због вас и ваше љубави према нама. Свака девојка која почне да игра одбојку због вас, знајте да сте учинили велику ствар за наш спорт - рекао је селектор Зоран Терзић окупљеним навијачима.

Одбојкашице и чланови стручног штаба су појединачно излазили на балкон, уз аплауз окупљених навијача.

После представљања екипе интонирана је химна Србије, коју су чланови репрезентације и навијачи заједно отпевали.

Навијачи су великим аплаузом поздравили најбољу играчицу турнира Тијану Бошковић и узвикивали „МВП”.

- Јако ми је драго што трећу годину заредом имамо прилику да будемо овде с вама. Осетили смо вашу подршку и то нам је био додатни мотив да будемо још јаче. Хвала вам много - рекла је Бошковићева.

Капитен селекције Србије Маја Огњеновић казала је да је „наћи праве речи и обратити се навијачима много теже него играти финале пред 14.000 ривалских навијача”.

- Хвала за љубав и подршку! Видимо се следеће године на овом истом месту са истим поводом (Олимпијске игре).

Средњи блокер Србије Стефана Вељковић имала је поруку за навијаче.

- Хвала што сте још једном дошли да нас поздравите. Сваки пут осећај је посебан и има велику емоцију, надам се да ћемо следеће године бити овде сви заједно да славимо олимпијско злато - рекла је Вељковић.

Српске одбојкашице јуче су постале шампионке Европе, пошто су у финалу са 3:2 победиле Турску.

Златну медаљу освојиле су Маја Огњеновић, Бианка Буша, Силвија Поповић, Катарина Лазовић, Маја Алексић, Мина Поповић, Бранкица Михајловић, Слађана Мирковић, Стефана Вељковић, Теодора Пушић, Ана Бјелица, Тијана Бошковић, Бојана Миленковић и Јелена Благојевић.

Стефана Вељковић: Успеле смо поново да докажемо да смо најбоље

Средњи блокер одбојкашке репрезентације Србије Стефана Вељковић веома је емотивно доживела долазак у Београд после освајања злата на Европском првенству.

- Искрено, мени се мало плаче. Јако сам срећна и поносна што смо још једнон успеле да докажемо да смо најбоље - рекла је Вељковићева, са сузама у очима.

Србија је у петом сету против Турске на сервис Бианке Буше успела да остане у игри и да на крају тријумфално заврши финале у Анкари.

- Било је веома тешко. Ако поредимо с прошлогосишњин СП, где се играло у Азији, могу да кажем да је ово било два пута теже. Бианка нас је буквално спасила. То су били моменти где смо опет показале да имамо срце веће од свих - прокоментарисала је Вељковићева, покушавајући да заустави сузе.

Одбојкашицама је приређен дочек како на београдском аеродрому „Никола Тесла“, тако и испред Скупштине града, где их је дочекало више хиљада грађана.

- Велика је част изаћи на балкон, а тај излазак је постао све учесталији када смо ми у питању. Могу само да захвалим свима што су дошли и да се надам да ћемо се овде поново окупити када освојимо олимпијско злато - закључила је Вељковићева.

Бианка Буша: Драго нам је што смо обрадовале наш народ

Одбојкашица Србије Бианка Буша рекла је да јој је драго што су одбојкашице успеле да обрадују народ и захвалила се свима на великој подршци.

- Сјајно је вратити се кући својим навијачима, пријатељима, породици. Драго ми је што су нас дочекали у оволиком броју - рекла је Буша Тањугу.

Девојка на чији је сервис Србија направила преокрет у одлучујућем, петом сету у финалу с домаћином Турском и на крају успела да тријумфује на Европском првенству, каже да је та утакмица била изузетно тешка.

- У финалу је било напетије, али су овде другачије емоције. Губиле смо та три поена у петом сету, што није мало када се игра до 15. Атмосфера је била невероватна, сви су били против нас. Нашим искуством и жељом успели смо да дођемо до тријумфа. Ми смо срећне и драго ми је да смо обрадовале наш народ. Хвала свима који су навијали за нас - изјавила је одбојкашица која игра на позицији примача.

Олимпијско злато изабраницама Зорана Терзића измакло је у Рију 2016. године, а наредне у Токију ће бити прилика да се и та медаља дода у колекцију.

- Ми се надамо томе, али идемо корак по корак. То је следеће лето. Имамо још да одиграмо сезону и још нека такмичења, али надамо се најсјајнијој медаљи - закључила је Буша.

Катарина Лазовић: Неописив осећај, треба да будемо поносни на ову годину

Одбојкашица Србије Катарина Лазовић рекла је да поносна на ову генерацију одбојкашица која је другим узастопним златом на Европском првенству направила велики успех.

- Осећај не може да се опише. Мени је ово прва медаља. Много сам срећна и треба да будемо поносни што имамо овакву генерацију и овакве успехе. Два пута за редом бити првак Европе, првак света… Стварно није мала ствар. Мислим да сви треба да се радујемо - рекла је Лазовићева.

Србија је у драматичној завршници петог сета успела да у Анкари победи домаћина Турску са 3:2, а млади примач истиче да је вера у тријумф била пресудна.

- Мислим да смо ту утакмицу добиле зато што смо веровале од самог почетка. Није мала ствар играти пред 15.000 људи који невероватно навијају за своју земљу. Свака им част на томе. Ми смо успеле да издржимо тај притисак и да на крају добијемо изгубљену утакмицу.

Као најмлађој у тиму припала јој је част да победнички пехар са ЕП донесе у Србију, а девојка која ће за два дана да напуни 20 година имала је прилику да први пут доживи и излазак на балкон Скупштине града, што је како каже, сан сваког спортисте.

Одбојкашице следеће године наступају на Олимпијским играма у Токију, на којем се већ сада очекује златна медаља, којом би изабранице Зорана Терзића објединиле шампионске титуле са три највећа такмичења.

- Могу да обецавам да ће репрезентација дати све од себе да следеће године, ако Бог да, освојимо и олимпијско злато - закључила је Лазовићева.

Тијана Бошковић: Поносна сам, одбрана титуле је велика ствар

Најкориснија играчица Европског првенства Тијана Бошковић, после освајања европског злата, рекла је да је веома срећна што се екипа вратила у Београд.

- Јако сам срећа што смо се вратиле у Београд и што смо затекле овакву атмосферу. Поносна сам на успех који смо направили. Одбранити титулу европског првака је велика ствар - рекла је Бошковићева.

Бошковић је понела и титулу МВП, другу узастопну на ЕП, а прошле године то је признање понела и на шампионату света.

- Свако признање прија, али медаља је важнија за мене. Да није било ових девојака, ово признање не би било у мојим рукама.

Србија је у финалу победила Турску са 3:2 после велике борбе, а 23-годишња коректорка истакла је да није било лако играти против домаћина.

- Било је тешко играти у атмосфери пред 14.000 турских навијача. Већ имамо искуство у игрању овако важних утакмица и мислим да је искуство пресудило - закључила је Тијана.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.